Spitalul Militar Bucuresti a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa

Spitalul Militar Bucuresti a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa

"In momentul de fata, ce avem aici in acest centru reprezinta dotarea cea mai performanta la nivel european intr-un astfel de spital. Spitalul este un spital de rol 4, asta inseamna ca este ultimul tip de spital din lantul de interventie medicala in cazul in care este necesar acest lucru.

acum 72 luni (21 Feb 2018)

"In momentul de fata, ce avem aici in acest centru reprezinta dotarea cea mai performanta la nivel european intr-un astfel de spital. Proiectul are o valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, investitie a MApN si a Spitalului Militar. Avem un program major de investitii pentru Spitalul Militar insemnand o cladire noua, un pavilion nou pe care intentionam sa-l construim in perioada imediat urmatoare, insemnand investitie in tehnica militara, in resursa umana", a declarat ministrul Apararii, Mihai Fifor, potrivit Mediafax.

Ministrul Apararii a precizat ca noul centru va putea primi si militari straini care ar avea nevoie de ingrijiri medicale. Ne dorim ca in parteneriatul pe care il avem si cu SUA, dar si ca tara membra NATO, sa putem sa deservim, daca va fi nevoie, nevoile aliate pentru medicina militara. Spitalul este un spital de rol 4, asta inseamna ca este ultimul tip de spital din lantul de interventie medicala in cazul in care este necesar acest lucru. (...) Investitiile pe care le vom derula in perioada imediat urmatoare nu vor face nimic altceva decat sa ridicam standardul pentru a putea deservi nu doar pacientii din sistemul medical militar, dar orice pacient care se afla in suferinta si doreste servicii de calitate", a adaugat ministrul.

In ceea ce priveste personalul medical, acesta a fost format atat in tara, cat si in strainatate, fiind vorba despre trei doctori de medicina nucleara, doi de radiologie imagistica medicala, un fizician medical, patru asistente si personal tehnic. (...) Acest centru este foarte important pentru ca intruneste doua capabilitati: capabilitatea de investigatia imagistica adica de scintigrafie, dar care adauga aceasta tomografie computerizata, adica o imagine 3D, deci o acuratete extraordinara a diagnosticului", a adaugat comandantul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro