Spitalul inceput in urma cu 27 de ani care mai are nevoie de o avere pana la inaugurare: "E pacat sa ne dezvoltam asa, haotic. Sanatatea n-are culoare politica"

Spitalul inceput in urma cu 27 de ani care mai are nevoie de o avere pana la inaugurare:

Cand va fi terminat, spitalul din Falticeni ar urma sa aiba undeva la 250 de paturi, sali moderne de operatie, camere cu sistem de ventilatie si grupuri sanitare individuale, circuite pentru fluide medicale si aparatura de ultima generatie si ar trebuie sa deserveasca o populatie de 150.000 de locuitori din municipiul Falticeni si 20 de comune din preajma. Abia dupa sfert de veac, ar exista sperante sa fie terminat Maternitatea unde incubatoarele au fost mutate cu tractorul de la Salubritate va fi deschisa dupa ce a scapat de bacterii in timp record Vor fi reluate lucrarile la un spital inceput in urma cu 25 de ani

acum 71 luni (25 May 2018)

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a vizitat Spitalul din municipiul Falticeni, judetul Suceava, o cladire inceputa in anul 1991 si care nu a fost terminata pana in zilele noastre. In mare, avem medici suficienti, ar mai fi anumite sectoare in care ar fi nevoie de medici, neonatologia si pediatria", a precizat managerul Spitalului din Falticeni, Vlad Morariu.

Ministrul Sorina Pintea a tinut sa precizeze ca unitatea medicala ar putea deveni functionala in cursul anului 2019 si a atras atentia asupra faptului ca spitalul nu a putut fi terminat vreme de 27 de ani de zile.

"E pacat sa nu terminam spitalul, dar in viitor va trebui restructurat in functie de nevoia de servicii medicale din zona. Estimez sa fie gata anul viitor, depinde de rectificarile bugetare, dar marturisesc ca n-as face rectificare pentru constructii, as face pentru programele de sanatate, dar niciodata nu se stie. Suntem cu totii de vina ca am ajuns sa facem dupa 27 de ani un spital, nu e numai vina mea sau a domnului manager sau a domnilor senatori si deputati, nici vorba, cu toti suntem in aceeasi oala", a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sorina Pintea in vizita la spitalul din Falticeni

Lucrarile de construire a acestui spital au fost incepute in anul 1991 si trebuiau finalizate in 1995. Odata cu trecerea anilor, legislatia din domeniul medical s-a schimbat, iar obiectivul a trebuit sa fie modificat pentru a corespunde noilor cerinte din domeniul sanitar si al situatiilor de urgenta.

Cand va fi terminat, spitalul din Falticeni ar urma sa aiba undeva la 250 de paturi, sali moderne de operatie, camere cu sistem de ventilatie si grupuri sanitare individuale, circuite pentru fluide medicale si aparatura de ultima generatie si ar trebuie sa deserveasca o populatie de 150.000 de locuitori din municipiul Falticeni si 20 de comune din preajma.

In anul 2000, autori... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro