Spitalul fara anestezist. Singurul medic se pensioneaza la 1 august: "Tinerii nu sunt motivati sa vina in provincie"

Spitalul fara anestezist. Singurul medic se pensioneaza la 1 august:

"Criza de medici se va acutiza incepand cu 1 august cand la spital nu va mai fi niciun medic anestezist. "Mi-am indeplinit misiunea" Desi este singurul medic anestezist din oras, Lucica Farkas recunoaste ca nu a obosit niciodata si a continuat sa vina in fiecare zi la acelasi loc de munca de peste 20 de ani.

acum 100 luni (14 Jun 2015)

"Criza de medici se va acutiza incepand cu 1 august cand la spital nu va mai fi niciun medic anestezist.

Cea mai grava problema o reprezinta urgentele medicale, atunci cand se impune o interventie chirurgicala, iar anestezistul lipseste.

"Mi-am indeplinit misiunea"

Desi este singurul medic anestezist din oras, Lucica Farkas recunoaste ca nu a obosit niciodata si a continuat sa vina in fiecare zi la acelasi loc de munca de peste 20 de ani.

"Tinerii nu mai sunt motivati sa vina in provincie, desi avem o sectie moderna si bine dotata. Eforturile si orele de nesomn, povesteste dr. Farkas, sunt compensate de reusitele medicale pe care le inregistreaza cu fiecare caz.

Doctorita de nota 10

La 1 august, dr. Farkas incheie o cariera deosebita de peste 35 de ani, in slujba oamenilor. Calaraseanca get-beget, nascuta pe 2 august 1950, Lucica Farkas si-a continuat studiile dupa absolvirea liceului "Mihai Eminescu" din oras, in perioada 1970-1976 la Facultatea de Medicina pediatrica din cadrul Universitatii "Dr.Carol Davila", obtinand nota 10 la examenul de diploma.

Asa cum se obisnuia in acele vremuri a fost repartizata la dispensarul comunal Dudesti din judetul Braila, unde a foat medic-sef dispensar rural in perioada 1976-1979 . Din anul 1979 si pana in anul 1982, in urma unui concurs la care a fost admisa, a urmat cursurile de specializare in anestezie-terapie intensiva la Clinica universitara Fundeni Bucuresti. "In anul 1982 am absolvit cursurile de specializare si, dupa sustinerea exame?nului de specializare, am revenit in orasul natal impreuna cu sotul, ing.

Multa dragoste si profesionalism

Despre pasiunea sa de-o viata anestezia spune ca este una dintre cele mai complete si complexe specializari. Aici, pe langa profilul deosebit de greu si responsabilitatea maxima, trebui... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro