Spitalul din Iasi in care se lucreaza ca-n razboi: "Operam cate doi pacienti in aceeasi sala. Asta nu s-a mai vazut in Europa, in ultimii 100 de ani"

Spitalul din Iasi in care se lucreaza ca-n razboi:

Medicii din Clinica de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi lucreaza ca pe front. Situatia din Clinica de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva de la Iasi a fost determinata de inchiderea Spitalului de Urgente "Sfantul Ioan", in aprilie 2011, si integrarea clinicilor acestuia in structura Spitalului "Sfantul Spiridon". Potrivit acestuia, cladirea monument istoric in care a functionat dermatologia la Spitalul "Sfantul Spiridon" urma sa fie reconditionata in baza unei finantari a Ministerului Sanatatii - estimata atunci la o valoare de 40 de milioane de lei - si sa fie transformata in clinica de chirurgie plastica. Pana in prezent, pentru lucrarile de amenajare a cladirii in care va functiona Clinica de Chirurgie Plastica, ministerul a acordat spitalului 25 de milioane de lei, lucrarile fiind realizate in proportie de 65%.

acum 57 luni (21 Jul 2016)

Medicii din Clinica de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi lucreaza ca pe front. Chirurgii sunt obligati sa-si desfasoare activitatea in spatii improvizate, in saloane si sali de operatie care apartin altor clinici.

Din lipsa de spatiu, pacientii dorm pe scaune lipite sau internati cu inca un bolnav in pat. Cele doua sali de operatie, la randul lor, sunt improvizate. Una in fostul cabinet al unui medic oftalmolog, iar cealalta in sala de operatie de la Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Faciala.

"Nu aveam sala de urgente cand ne-am mutat aici, si atunci au impins masa de operatii de la clinica BMF si au bagat si masa noastra. Ceea ce nu cred ca s-a mai vazut undeva in Europa in ultimii 100 de ani. Si acolo poti izola un caz septic de cazurile aseptice.

Situatia din Clinica de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva de la Iasi a fost determinata de inchiderea Spitalului de Urgente "Sfantul Ioan", in aprilie 2011, si integrarea clinicilor acestuia in structura Spitalului "Sfantul Spiridon". Dupa desfiintarea spitalului din Copou, Clinica de Chirurgie Plastica, care functiona acolo, a fost incadrata scriptic la Spitalul "Sfantul Spiridon".

Inainte de transfer, clinica avea 35 de paturi: 15 alocate pacientilor arsi si 20 celor care necesitau interventii de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva. "La sfarsitul anului 2014 am fost pusi in situatia de evacuare de urgenta. Sigur ca, din 2011, de cand am trecut sub directia Spitalului , noi am intrebat unde anume ne vom muta. Ni s-a raspuns ca in 2012 s-a elaborat o hotarare a ministrului Sanatatii pe care colectivul director al spitalului a pus-o in opera, si astfel s-a deschis santierul de reamenajare a constructiei vechi din fosta clinica de dermatologie", a precizat profesorul Stamate.

Potrivit acestuia, cladirea monument istoric ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro