Spitalul de Arsuri din Capitala, la un pas de inchidere

Spitalul de Arsuri din Capitala, la un pas de inchidere

Val de anchete la Spitalul de Arsi din Capitala dupa ce un filmulet trimis de un medic jurnalistului Catalin Tolontan a scos la iveala neglijenta crasa a cadrelor medicale de pe sectia de Terapie Intensiva: un pacient a carui rana deschisa era invadata de viermi, care a murit la scurt timp de la internarea in spital. Pe fir au intrat si organele de ancheta, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti luand decizia de a deschide un dosar penal in rem in acest caz, ajuns in atentia opiniei publice la scurt timp dupa ce tot la Spitalul de Arsi o femeie a murit pe motiv ca i s-a facut o transfuzie gresita de sange. Presedintele CMR: "E lipsa de interes uman" Revoltati de cazul pacientului cu larve de pe sectia de Terapie Intensiva au fost insa si colegii de breasla ai doctorilor de la Spitalul de Arsi.

acum 73 luni (14 Jul 2016)

Val de anchete la Spitalul de Arsi din Capitala dupa ce un filmulet trimis de un medic jurnalistului Catalin Tolontan a scos la iveala neglijenta crasa a cadrelor medicale de pe sectia de Terapie Intensiva: un pacient a carui rana deschisa era invadata de viermi, care a murit la scurt timp de la internarea in spital. Oficialii spitalului, care au mentionat ca nu larvele au fost cauza decesului, sunt contrazisi de cei din Ministerul Sanatatii, potrivit carora cea mai mare unitate de tratare a arsurilor din tara se afla la un pas de a fi inchisa.

Uimiti sunt si reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania, care au demarat o ancheta disciplinara si spera ca medicii si infirmierele care au dat dovada de neglijenta totala sa fie pedepsiti. Pe fir au intrat si organele de ancheta, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti luand decizia de a deschide un dosar penal in rem in acest caz, ajuns in atentia opiniei publice la scurt timp dupa ce tot la Spitalul de Arsi o femeie a murit pe motiv ca i s-a facut o transfuzie gresita de sange.

Probleme serioase de infrastructura

Situatia grava in care a ajuns Spitalul de Arsi din Capitala pare sa fie o consecinta directa a managementului defectuos. Asa a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, aratand ca a luat in calcul inchiderea spitalului de trei ori, dat fiind faptul ca unitatea medicala nu ofera conditii potrivite pentru pacienti si pentru personalul medical din cauza problemelor serioase de infrastructura.

"Dincolo de problemele grave de management si de insuficienta personalului, ce trebuie spus este ca e inacceptabil ca dupa Colectiv noi sa nu fi invatat nimic", a spus ministrul Sanatatii, adaugand ca in eventualitatea unei tragedii similare celei din noiembrie 2015, Romania ar trebui sa-si trimita pacientii in strainatate pentru a le asigura o sansa la viata.

Presedintele CMR: "E lipsa de interes uman"

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro