Spitalul CF2 ar putea fi dat in judecata de familia femeii care este in coma dupa ce i s-a facut o transfuzie gresita

Spitalul CF2 ar putea fi dat in judecata de familia femeii care este in coma dupa ce i s-a facut o transfuzie gresita

Ce spune DSP Bucuresti Inspectorii din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti au aratat, in raportul transmis Ministerului Sanatatii dupa controlul de la Spitalul Clinic CF2, ca femeii de 39 de ani operate de cancer la colul uterin i s-a administrat o grupa de sange gresita din cauza unei erori de etichetare a asistentei care i-a prelevat sange pentru testul pretransfuzional. "Documentele puse la dispozitia inspectorilor sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti atesta ca proba de sange pentru testul pretransfuzional a fost prelevata de o asistenta medicala de la o pacienta cu grupa AB4 pozitiv si etichetata cu numele pacientei de 39 de ani - transferata intre timp la Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti - care are grupa de sange O I pozitiv.

acum 60 luni (31 Jul 2016)

Sotul femeii in varsta de 39 de ani, care a intrat in coma in urma unei transfuzii gresite, a declarat ca luni se va consulta cu un avocat pentru a stabili pe cine va da in judecata, respectiv pe medicii care au comis eroarea sau unitatea spitaliceasca.

"Ieri (sambata - n.r.), cand m-am reintalnit cu baiatul meu, pe care l-am adus inapoi de la munte, copilul a facut o criza de plans si prin ce-am trecut aseara nu doresc nimanui sa treaca. Pentru toate aceste chestii si probabil altele, pe care o sa le aflu in perioada urmatoare, cred ca aceia care se fac vinovati de lucrurile astea vor trebui sa plateasca", a declarat barbatul pentru Digi24. Ce spune DSP Bucuresti Inspectorii din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti au aratat, in raportul transmis Ministerului Sanatatii dupa controlul de la Spitalul Clinic CF2, ca femeii de 39 de ani operate de cancer la colul uterin i s-a administrat o grupa de sange gresita din cauza unei erori de etichetare a asistentei care i-a prelevat sange pentru testul pretransfuzional. "Documentele puse la dispozitia inspectorilor sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti atesta ca proba de sange pentru testul pretransfuzional a fost prelevata de o asistenta medicala de la o pacienta cu grupa AB4 pozitiv si etichetata cu numele pacientei de 39 de ani - transferata intre timp la Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti - care are grupa de sange O I pozitiv. Astfel, pacientei i-a fost administrata o unitate de sange (masa eritrocitara) AB4 pozitiv, desi grupa acesteia de sange este O I pozitiv", arata un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii. Exista semne paraclinice evidente care indica un diagnostic de hemoliza severa in urma administrarii unei unitati de sange dintr-o grupa gresita. "Cu toate acestea, din documente nu poate fi confirmata hemoliza severa pentru ca nu a fost efectuat testul COOMBS, nefiind trimisa o proba la Centrul de Transfuzii Sanguine al Municipiului Bucurest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro