Spital modern, dar fara doctori. Autoritatile sanitare din Vaslui cauta specialisti in Republica Moldova

Spital modern, dar fara doctori. Autoritatile sanitare din Vaslui cauta specialisti in Republica Moldova

Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, una dintre cele mai moderne unitati sanitare din zona Moldovei, in care in ultimii ani s-au investit zeci de milioane de lei pentru reabilitare si echipamente, se confrunta cu o criza de medici fara precedent, schema de personal fiind aproape pe jumatate descoperita, din cele 210 posturi de specialisti fiind ocupate doar 125.

acum 103 luni (1 Feb 2016)

La sfarsitul saptamanii, managerul spitalului din Vaslui, Ana Rinder, a avut o intalnire la Chisinau cu mai multi medici oncologi in incercarea de a-i convinge sa vina sa lucreze la Vaslui.

Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, una dintre cele mai moderne unitati sanitare din zona Moldovei, in care in ultimii ani s-au investit zeci de milioane de lei pentru reabilitare si echipamente, se confrunta cu o criza de medici fara precedent, schema de personal fiind aproape pe jumatate descoperita, din cele 210 posturi de specialisti fiind ocupate doar 125. Este dificil, avand in vedere ca in Republica Moldova oncologia este o specializare chirurgicala, dar incercam sa gasim solutii pentru ca medicii de acolo, in cazul in care isi vor da acordul, sa poata lucra in spitalul nostru", a precizat pentru "Adevarul", Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Concurenta: 9 medici pe 19 posturi

La inceputul acestui an, conducerea spitalului a scos la concurs 19 posturi de medici (cele mai multe posturi scoase la concurs deodata in istoria unitatii sanitare vasluiene), in diverse specialitati: medicina de urgenta, oncologie, psihiatrie pediatrica, stomatologie, medicina interna, obstetrica-ginecologie, ORL, anestezie - terapie intensiva, ortopedie si pediatrie. Doar 9 medici s-au inscris la concurs: un specialist in medicina interna, un specialist in obstetrica ginecologie, un specialist ORL, doi medici stomatologi, pentru UPU- SMURD si trei rezidenti in anul terminal la Obstetrica Ginecologie, Ortopedie si Pediatrie. Ca urmare a inchiderii sectiei Oncologie, bolnavii de cancer din Vaslui sunt transportati cu un microbuz de trei ori pe saptamana pentru a face tratamentul cu citostatice la Institutul Regional de Oncologie de la Iasi. Si la Vaslui se ofera conditii, exista un spital reabilitat in totalitate, s-a inceput dotarea cu aparatura de ultima generatie si, in plus, asiguram cazare pentru medicii navetisti",... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro