Spital de urgenta fara medici de urgenta. In Barlad a mai ramas un singur doctor care face garzi cat pentru 11: "E criminal, muncim pana la epuizare"

Spital de urgenta fara medici de urgenta. In Barlad a mai ramas un singur doctor care face garzi cat pentru 11:

Un scandal medical izbucnit la inceputul lunii martie la Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" Barlad a fost urmat de o serie de penalizari aplicate de corpul de control al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui si de un val de demisii al medicilor de la Compartimentul Primiri Urgente (CPU). A murit in drum, dupa trei sferturi de ora de la externare, la o distanta de trei kilometri de spital.

acum 110 luni (23 Apr 2015)

Un scandal medical izbucnit la inceputul lunii martie la Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" Barlad a fost urmat de o serie de penalizari aplicate de corpul de control al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui si de un val de demisii al medicilor de la Compartimentul Primiri Urgente (CPU). Diana Terchi, medic primar in medicina de urgenta, este singurul specialist al spitalului, sef CPU si unicul doctor care mai accepta sa faca garzi. Cand avem 100 de pacienti in 24 de ore, numarul minim pe care il inregistram, ni se pare ca e vacanta.

Grila de salarii a CPU Barlad prevede 11 medici de medicina de urgenta. Compartimentul are adresabilitate majora, media pacientilor care se prezinta in 24 de ore fiind de aproximativ 150.

Criza fara precedent

Pana luna trecuta, la CPU erau patru medici angajati, opt rezidenti si mai multi medici de familie care au competente in medicina de urgenta si acceptau sa faca garzi. Dupa demisia a doi dintre doctorii de baza, Cristian Vladu si Svetlana Andronachi, a urmat imbolnavirea celui de-al treilea doctor (Oana Corlat, medic specialist in medicina de urgenta). Medicii de familie care faceau garzi in mod regulat au anuntat ca renunta la colaborare. Mai mult, cinci dintre cei opt medici rezidenti angajati de spital, aflati in ani diferiti de studiu, au demisionat. Medicii care au demisionat au ajuns la un nivel de stres si nemultumiri adunate. Mai mult, au contactat doctorul Diana Cimpoesu, coordonatorul programului de pregatire a rezidentilor in medicina de urgenta, pentru a acorda sprijin. "Am scos de urgenta la concurs sase posturi de medici urgentisti. A fost o preocupare continua de a atrage medici la Barlad, mai ales pe sectoarele de foc", a precizat doctorita Danis.

Trei amenzi, demisii in lant

Demisiile medicilor urgentisti de la Barlad au venit ca o reactie impotriva sistemului care ii obliga la m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro