Spionul rus care traieste in saracie in SUA: "Sa nu aveti incredere in guvernul american pentru ca minte, nu are niciun sens sa cooperezi cu ei"

Spionul rus care traieste in saracie in SUA:

Janosh Neumann locuieste in SUA inca din 2008, dupa ce a inceput sa coopereze cu Agentia Centrala de Informatii (CIA) si cu Biroul Federal de Investigatii (FBI), in speranta ca va ajunge la un acord care sa-i permita lui si sotiei sale sa se mute in Europa si sa-si ia viata de la capat. Spion pentru FSB si angajat al mafiei ruse Janosh Neumann, cunoscut in Rusia sub numele de Alexei Artamonov, a lucrat pentru FSB timp de zece ani, inainte de a-si lua o slujba la o banca moscovita, Kreditimpeks, unde a fost implicat in numeroase operatiuni de spalare de bani pentru bande criminale.

acum 87 luni (30 Jun 2015)

"Am patit-o pentru ca am avut incredere in FBI", a marturisit Janosh Neumann pentru "The Guardian", vorbind despre deciziile sale. Promit ceva si apoi nu se mai tin de promisiune. Janosh Neumann locuieste in SUA inca din 2008, dupa ce a inceput sa coopereze cu Agentia Centrala de Informatii (CIA) si cu Biroul Federal de Investigatii (FBI), in speranta ca va ajunge la un acord care sa-i permita lui si sotiei sale sa se mute in Europa si sa-si ia viata de la capat. Spion pentru FSB si angajat al mafiei ruse Janosh Neumann, cunoscut in Rusia sub numele de Alexei Artamonov, a lucrat pentru FSB timp de zece ani, inainte de a-si lua o slujba la o banca moscovita, Kreditimpeks, unde a fost implicat in numeroase operatiuni de spalare de bani pentru bande criminale. Dupa o afacere care nu s-a incheiat intr-un mod fericit, tatal lui Janosh, un fost ofiter KGB, l-a indemnat sa se impuste, "daca nu, o vor face ei". Cum a devenit Janosh "tradator de tara" Impreuna cu sotia sa Victoria, el a fugit in Republica Dominicana, una dintre putinele optiuni pe care le avea cu pasaport rusesc. Ei au fugit cu intentia de a disparea, iar decizia de a dezerta propriu-zis a venit dupa ce s-au gandit mai bine. Imediat dupa ce am luat decizia de a aborda oficialii americani, am devenit tradatori de tara. El a recunoscut ca a luat mita ca angajat al FSB si ca a fost recrutat de banca pentru contactele pe care le avea in serviciile secrete ruse. La un moment dat, povesteste Neuman, i-au spus ca il muta in Puerto Rico, din motive de siguranta.

Documentele lui Janosh Neumann retinute de americani FOTO The Guardian Cum traieste spionul rus in SUA Intr-un final, Janosh si sotia lui Victoria au ajuns in Virgina, SUA, unde CIA si FBI le-ar fi promis o viata mai buna. Potrivit fostului spion, FBI le-a spus ca nu vor primi cei 1,8 milioane de dolari la care se asteptau, dar ca vor primi 300.000 de dolari si vor semna un contract potrivit caruia vor primi 3.500 de dolari pe luna pentru servicii ofe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro