Spike, la Adevarul Live: "Nu m-am regasit niciodata in industria muzicala din Romania"

Spike si-a lansat recent un nou album, denumit "Lumea lui Paul", o colaborare intre Okapi Sound si Universal Music Romania, dupa o pauza de sase ani. Lucrand in domeniul asta, dupa ce vezi cum functioneaza, cum decurge si ce asteptari ai tu de la un proiect in functie de posibilitati, iti dai seama ca nimeni nu trage, e o letargie, o tristete. Nu, in niciun caz, nici nu m-am gandit si nici nu as vrea, pentru ca le strica ideea de baza. Nu pot spune ca nu am avut niste videoclipuri bune pana atunci, dar simteam ca nu e ce imi doresc eu si am zis ca pot, stiam, aveam o idee, ma pasiona si voiam sa incerc, sa descopar. Cineva castiga de pe urma lui, dar nu vad mainstream la noi, dorinta o simti in fiecare artist, dar unii nu inteleg muzica la acel nivel, iar altii se duc prea departe, dar nu au posibilitatea de a materializa ce vor ei.

acum 93 luni (24 Jun 2015)

Spike si-a lansat recent un nou album, denumit "Lumea lui Paul", o colaborare intre Okapi Sound si Universal Music Romania, dupa o pauza de sase ani. Disponibil atat in format fizic (CD) cat si in format digital, albumul se gaseste in toate magazinele de specialitate, in librariile Carturesti si prin GetMusic.ro, pentru download, noul album Spike este disponibil prin iTunes si Google Play.

Albumul a beneficiat si de un videoclip pentru piesa "Incerc", melodie care aduce o satira industriei muzicale autohtone, asa cum este ea perceputa in "Lumea lui Paul".

De la ultimul sau album ("Ramanem Prieteni"), Spike s-a axat si pe a doua sa pasiune, anume regia. Printre videoclipurile regizate de Spike se numara "Turbofin", "Tare Frate", "Deja vu" (Grasu XXL), "Cucubau" (Guess Who), "Lumea mea" (Spike si Guess Who), "Pic Pic" (Voltaj) si multe altele.

"Nu fac muzica pentru ca traiesc din ea, am facut un album pentru ca asa am vrut"

Acesta este primul album dupa o pauza de sase ani. De ce a durat atat de mult?

Nu voiam sa mai fac un album, credeam ca nu mai functioneaza notiunea de album. Am vrut sa testam, sa vedem daca mai merge sau nu, si raspunsul e nu. Nu fac muzica pentru ca traiesc din ea, am facut un album pentru ca asa am vrut.

De ce te-ai oprit din a mai face muzica?

Nu mai vedeam nicio directie in muzica romaneasca, mai ales in hip-hop-ul romanesc.

Spike, in studioul Adevarul Live FOTO Eduard Enea

Ce teme regasim pe album?

Eu am incercat sa-l fac cat se poate de actual, sa fie relevant in momentul de fata, dar l-am facut prin ochii si prin nebunia mea.

Videoclipurile din Romania, "un business prost si kitch"

Videoclipul piesei "Incerc" satirizeaza muzica actuala. M-am apucat sa fac si clipuri si atunci credeam ca nu se fac clipu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro