Spctacol-eveniment la Nationalul Timisorean: Hamlet pe muzica Subcarpati I GALERIE FOTO

Spctacol-eveniment la Nationalul Timisorean: Hamlet pe muzica Subcarpati I GALERIE FOTO

Hamlet insusi este doar un om tanar, solar, inteligent, firesc si cu simtul umorului, pus intr-o serie de situatii strambe, de mari compromisuri, iar noua realitate in care se trezeste constrans sa traiasca este ca o cutie a Pandorei pe care el o refuza, dar care totusi este deschisa de minciunile, lasitatile, oportunismul, comoditatea si mai cu seama de refuzul celor din jurul sau de a-si asuma responsabilitatea pentru actiunile pe care le fac", completeaza Codruta Popov, consultantul artistic al Nationalului de pe Bega.

acum 55 luni (27 Apr 2016)

Teatrul National din Timisoara pregateste cel mai important eveniment cultural al anului, premiera spectacolului Hamlet, de William Shakespeare, in regia Adei Lupu Hausvater, pe muzica Subcarpati, pe un text tradus si adaptat momentului, de dramaturgul Peca Stefan. Reteta de succes e completata de prezenta lui MC Bean, in rolul Fantomei si de scenografia spectaculoasei Iuliana Valsan.

"Hamlet este un manifest pentru dreptul neingradit al oamenilor de a fi autentici, pentru dreptul de a ramane ei insisi, pentru dreptul de a-si pastra vocea distincta in societate. Cred ca generatiile care vin au nevoie sa-si descopere echilibrul si ca societatea, de asemenea, trebuie sa restabileasca un adevar fundamental - acela ca putem exista doar in firescul, in naturaletea unei vieti curatate de teama, de jumatati de masura, de minciuna si de amoralitate.", argumenteaza Ada Lupu Hausvater, directorul de scena al spectacolului. "Spectacolul Nationalului timisorean, ale carui repetitii sunt in plina desfasurare in aceasta perioada, cerceteaza in interiorul binecunoscutei povesti destinul unui om neintoxicat de mizantropie, compromisuri si meschinarii, intr-un context socant de asemanator cu cel al cotidianului imediat. Hamlet insusi este doar un om tanar, solar, inteligent, firesc si cu simtul umorului, pus intr-o serie de situatii strambe, de mari compromisuri, iar noua realitate in care se trezeste constrans sa traiasca este ca o cutie a Pandorei pe care el o refuza, dar care totusi este deschisa de minciunile, lasitatile, oportunismul, comoditatea si mai cu seama de refuzul celor din jurul sau de a-si asuma responsabilitatea pentru actiunile pe care le fac", completeaza Codruta Popov, consultantul artistic al Nationalului de pe Bega. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro