Spatiu inedit in Cluj: cafeneaua-biblioteca in care se afla 3.200 de carti

Spatiu inedit in Cluj: cafeneaua-biblioteca in care se afla 3.200 de carti

La vreo jumatate de ora de mers pe jos, la pas de plimbare, din centru pana-n cartierul clujean Grigorescu, s-a deschis un local cu un concept unic: cafenea, cofetarie si biblioteca cu circa 3.200 de volume, majoritatea rar de gasit in Romania. Calatorie in lumea aromelor De acasa, din sufragerie poti sa rasfoiesti online catalogul de carti in romana si engleza - putine in franceza si germana - si sa rezervi gratuit pe site sau pe Facebook, ori chiar la cafenea, cartea pe care alegi sa o citesti. Acum, Bookla este singura cofetarie care ofera o colectie asa de mare de carti din Cluj-Napoca", precizeaza Cristina Deac (foto mai sus in dreapta, credit foto: arhiva personala) de la firma de consultanta ce a scris proiectul localului.

acum 54 luni (18 Jul 2016)

La vreo jumatate de ora de mers pe jos, la pas de plimbare, din centru pana-n cartierul clujean Grigorescu, s-a deschis un local cu un concept unic: cafenea, cofetarie si biblioteca cu circa 3.200 de volume, majoritatea rar de gasit in Romania.

Pe langa aromele de cafea, ceai si povestile din cartile ce abia asteapta sa fie rasfoite si citite, Bookla are si o colectie generoasa de vinuri. O combinatie gandita si pusa in practica de omul de afaceri bihorean Doru Nicolae Tit (foto mai jos, in stanga, credit foto: arhiva personala), proprietarul localului, printr-un proiect cu fonduri europene. Totul, cu o investitie de 824.204 lei, din care finantare nerambursabila 722.993,8 lei, iar contributia proprietarului Bookla - 114.904 lei, adica undeva la circa 25.000 de euro.

Omul de afaceri e convins ca Bookla va prinde la clujeni pentru ca, sustine el, orasul e unul multicultural, iar cultura e la loc de cinste.

"Consideram aceasta investitie una necesara si oportuna deoarece raspunde unei nevoi evidente a populatiei din Cluj-Napoca de a avea un asemenea spatiu de petrecere a timpului liber", afirma acesta, clujean prin adoptie de 15 ani.

Calatorie in lumea aromelor

De acasa, din sufragerie poti sa rasfoiesti online catalogul de carti in romana si engleza - putine in franceza si germana - si sa rezervi gratuit pe site sau pe Facebook, ori chiar la cafenea, cartea pe care alegi sa o citesti. Managerul Bookla, Ovidiu Burcus (31 de ani), spune ca se intampla ca oamenii sa vina tintit la un anume titlu, iar la fata locului sa citeasca alta carte. Avem semne de carte pe care poti sa-ti scrii numele, pagina la care ai ajuns cu lectura", explica Ovidiu.

Catalogul curpinde volume din toate domeniile, de la istorie, geografie, economie, IT pana la teme de nisa - medicina, fotografie, arhitectura, gastronomie, travel/calatorii, ghiduri bine in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro