Spargeri de lux cu ponturi de la politisti. Cum functiona cardasia si ce i-a dat de gol

Spargeri de lux cu ponturi de la politisti. Cum functiona cardasia si ce i-a dat de gol

Trei dintre cei mai versati spargatori de locuinte de lux au ajuns dupa gratii zilele trecute acestora venindu-le de hac procurorii anti-mafia de la DIICOT. Ioan Pinter, Alin Muller si Gabriel Buta, cei trei membri ai grupului infractional organizat care actiona la pont in Timisoara, sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, furt calificat, dare de mita, instigare la divulgare de informatii nepublice si santaj. Printre tintele gruparii s-au numarat si imobilele unor contrabandisti, vilele unor directori de institutii de stat, banuiti de hoti ca primeau mita, dar si ale unor conationali care lucrau in strainatate.

acum 69 luni (14 Dec 2017)

Trei dintre cei mai versati spargatori de locuinte de lux au ajuns dupa gratii zilele trecute acestora venindu-le de hac procurorii anti-mafia de la DIICOT. Ioan Pinter, Alin Muller si Gabriel Buta, cei trei membri ai grupului infractional organizat care actiona la pont in Timisoara, sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, furt calificat, dare de mita, instigare la divulgare de informatii nepublice si santaj. Liderul grupului, Ioan Pinter (41 de ani), a reusit sa-si "fidelizeze" mai multi politisti din Timis, de la care obtinea informatii pe care grupul le utiliza apoi in activitatea infractionala. Practic, politistii erau "unsi" cu bani si alte bunuri pentru a verifica in bazele de date informatizate, detalii legate de identitatea si domiciliul persoanei care urma sa fie jefuita, sau date referitoare la posibile anchete penale care sa ii vizeze.

Printre tintele gruparii s-au numarat si imobilele unor contrabandisti, vilele unor directori de institutii de stat, banuiti de hoti ca primeau mita, dar si ale unor conationali care lucrau in strainatate. Nu?", ii spunea la un moment dat Pinter, unui amic, care urma sa fie viitoarea sa tinta. Procurorii DIICOT au intrat pe fir si inainte ca hotii sa apuce sa dea spargerea au montat camere video si microfoane in imobilul vizat. Muller si Buta au fost filmati cand au fortat mai intai usa de acces din spatele blocului cu un levier. Acestia erau complet mascati, purtau cagule si hanorace cu gluga, precum si manusi.

Dupa fortarea usii de la imobil, hotii au revenit la autoturismul Volvo cu care se deplasau, unde au lasat levierul si au luat alte scule folosite la patrunderea prin efractie. Pinter asigura locul, pastrand legatura cu cei doi prin intermediul unor statii de emisie-receptie. Muller si Buta au revenit apoi la imobil, unde au fortat usa de acces in apartament tintei.

Spargerile cu ghinion

Pinter ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro