Spargatorii de banci ai secolului 21. Hackerii fura Bitcoin pe banda rulanta, profitand de neatentia oamenilor

Spargatorii de banci ai secolului 21. Hackerii fura Bitcoin pe banda rulanta, profitand de neatentia oamenilor

Fa un exercitiu de imaginatie. Acest program a fost creat special pentru furtul de cripto-monede si ataca utilizatorii atunci cand dau "copy-paste" la numerele portofelelor digitale, in timpul tranzactiilor de plata. Acest lucru este posibil pentru ca adresele portofelelor sunt usor de gasit, majoritatea avand aceleasi cifre la inceput si acelasi numar de caractere.

acum 80 luni (31 Oct 2017)

Fa un exercitiu de imaginatie. Investesti mai mult in intretinerea ei, inclusiv in costurile de electricitate si incepi sa generezi bani digitali in fiecare zi. Probabil vei dori sa iti cheltui castigurile, sa convertesti monedele in bani reali sau sa ii transferi intr-un portofel digital. Din cauza faptului ca piata cripto-monedelor digitale este nereglementata si descentralizata, nu sunt sanse de recuperare a banilor. Kaspersky Lab a constatat ca numarul hotilor de monede digitale este in crestere.

Hotii de cripto-monede au fost detectati prima data acum cativa ani. Insa, dupa recentul boom al monedelor digitale de pe pietele globale, se intorc si ameninta din nou economiile utilizatorilor. Cercetatorii au descoperit un nou tip de malware, troianul CryptoShuffler. Acest program a fost creat special pentru furtul de cripto-monede si ataca utilizatorii atunci cand dau "copy-paste" la numerele portofelelor digitale, in timpul tranzactiilor de plata.

Asa numitele atacuri "furt de clipboard" au mai fost intalnite anterior, vizand sistemele de plata online.

Conform cercetarii, creatorul unui troian CryptoShuffler opereaza deja de un an si vizeaza o gama larga a celor mai populare monede digitale, precum Bitcoin, Ethereum, Zcash, Dash, Monero si altele. Pana in prezent, infractorii au reusit deja sa-si insuseasca 23 BTC din portofele Bitcoin, echivalentul a aproape 140.000 de dolari. Sumele totale furate din alte tipuri de portofele variaza de la cativa dolari, la cateva mii.

In cazul majoritatii cripto-monedelor, daca un utilizator vrea sa transfere bani, trebuie sa stie ID-ul portofelului destinatarului - un numar unic. Utilizatorii apeleaza la aceasta facilitate cand fac o plata: copiaza numerele portofelului si le insereaza in campul "adresa de destinatie" a programului folosit pentru a face tranzactia.

Dar troianul inlocuieste adresa portofelului... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro