Spanacul, leguma minune care previne dementa. Patru metode simple in care poate fi preparat rapid

Spanacul, leguma minune care previne dementa. Patru metode simple in care poate fi preparat rapid

Continutul ridicat in clorofila, acid folic, glucide, acid folic, saruri minerale cum ar fi calciu, fosfor, magneziu , vitaminele A si C, precum si vitamin din grupul B, spanacul se numara printre legumele preferate si recomandate din ce in ce mai mult de medici si nutritionisti. Se unge bine cu unt o forma de budinca, se toarna compozitia, se acopera si se pune cu totul in alt vas cu apa, la cuptor, timp de aproximativ 50 de minute.

acum 81 luni (11 Mar 2016)

Continutul ridicat in clorofila, acid folic, glucide, acid folic, saruri minerale cum ar fi calciu, fosfor, magneziu , vitaminele A si C, precum si vitamin din grupul B, spanacul se numara printre legumele preferate si recomandate din ce in ce mai mult de medici si nutritionisti. Cum poate fi pregatit spanacul Leguma poate fi consumata ca atare, sub forma de salata, sau sub forma unor preparate extreme de simplu de gatit. Se alege spanacul , se spala, se fierbe. Se lasa la o parte, la cald, o lingura de spanac, iar restul se asaza intr-o forma de pamant rezistenta la foc, cu doua linguri de unt. Se presara branza rasa si se pune putina smantana. Separat se bat albusurile, se adauga sare si se toarna peste spanacul din forma. Se netezeste albusul cu dosul lingurii si din loc in loc se fac gauri rotunde, cat sa incapa un galbenus . La mijloc se face o gaura ceva mai mare, in care se asaza spanacul pastrat la cald. Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se prinde galbenusul. Piure de spanac: Ingrediente: 1,500 kg spanac, 1 ceapa (dupa gust), 1 lingura unt, 1/2 lingura faina, 1 ceasca zeama de carne sau lapte, sare. Mod de preparare: Se alege, se spala si se fierbe spanacul. Se scurge, se toaca fin pe un fund de lemn, sau se da prin masina. Se taie marunt o ceapa si se prajeste usor cu o lingura de unt. Se pune spanacul si se presara faina. In lc de apa se poate folosi lapte sau zeama de carne. Se tine pe masina amestecand mereu, pana ce spanacul a fiert si este destul de legat. Mod de preparare: se alege si se spala spanacul in mai multe ape. Se scurge apasand ca sa iasa toata apa si se pune intr-o cratita cu o lingura de unt. Se amesteca spanacul cu ciupercile, se adauga branza rasa si o lingura de unt. Se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se presara branza si puNin unt, se da cateva minute sa se rumeneasca deasupra. Budinca de spanac Ingrediente: 1 kg spanac, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 1 ceasca lapte, 3 oua, 50 g sunca sau parizer, sare, 1 lingura branza sau... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro