Spanacul este o sursa importanta de vitamine C si A. De ce fierul si calciul nu pot fi absorbite in organism

Spanacul este o sursa importanta de vitamine C si A. De ce fierul si calciul nu pot fi absorbite in organism

Cu frunza creata sau dreapta, spanacul este foarte gustos, si, in plus, ne fereste de spaima kilogramelor in plus.

acum 85 luni (13 Mar 2017)

Cu frunza creata sau dreapta, spanacul este foarte gustos, si, in plus, ne fereste de spaima kilogramelor in plus. Crud, este o sursa importanta de vitaminele A (betacaroten) si C. Chiar si fiert spanacul contine de asemenea vitamina A, riboflavina - vitamina B6 - vitamina C, folat, dar si potasiu, calciu, fier si magneziu. Nicolae Hancu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, desi spanacul este o sursa bogata de fier si calciu, absorbtia acestor elemenete este considerabil redusa din pricina continutului crescut de acid oxalic.

Fiert prea mult, spanacul poate capata gust de pamant si o consistenta vascoasa, pe cand crud sau putin fiert, gustul este mai placut. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro