Spaima printre parintii micutilor cu insuficenta hepatica, din Arges: "Medicul nici macar n-a coborat sa-l vada. A trecut atata timp si nu ne spun ce i-a infectat"

Spaima printre parintii micutilor cu insuficenta hepatica, din Arges:

La aproape doua saptamani de la moartea Dianei Maria Oncescu, fetita de nici un an, din Arges, diagnosticata cu SHU (sindrom hemolitic uremic, caracterizat prin insuficienta renala acuta - n.r.), autoritatile n-au nicio confirmare legata de sursa imbolnavirii micutei decedate, dar si a altor copii aflati in spital. Mamicile cu copii de pana la trei ani, segmentul de varsta pentru care sindromul hemolitic uremic (SHU) este principala cauza de insuficienta renala, sunt speriate si ele, pentru ca nimeni nu poate sa le spuna de unde vine pericolul. Dosar penal dupa moartea fetitei de la Topoloveni Reamintim ca, vineri, 12 februarie, Parchetul de pe langa Tribunalul Arges a preluat dosarul penal in vederea efectuarii urmaririi penale cu privire la imprejurarile in care a survenit decesul Dianei Maria Oncescu, fetita de 11 luni din Topoloveni care a murit la scurt timp dupa ce a fost transferata la Bucuresti cu sindrom hemolitic uremic, precum si cu privire la imbolnavirea mai multor minori cu varste de pana la 3 ani si 2 luni.

acum 80 luni (14 Feb 2016)

La aproape doua saptamani de la moartea Dianei Maria Oncescu, fetita de nici un an, din Arges, diagnosticata cu SHU (sindrom hemolitic uremic, caracterizat prin insuficienta renala acuta - n.r.), autoritatile n-au nicio confirmare legata de sursa imbolnavirii micutei decedate, dar si a altor copii aflati in spital.

Sase dintre cei 11 micuti sunt internati la Nefrologie, unul dintre acestia fiind scos, sambata, de la dializa, iar cinci micuti se afla la Terapie intensiva. De altfel, pentru unul dintre micutii intubati s-a luat aceasta decizie sambata noapte, din cauza ca starea copilului s-a agravat deodata.

"Ne asteptam ca majoritatea sa-si revina"

Reprezentantii Spitalului "Marie Curie" sunt rezervati in privinta formularii unor pronosticuri legate de evolutia starii de sanatate a micutilor. E clar ca e o problema sa vina intr-o saptamana un numar atat de mare de pacienti", a spus doctorul Radu Tabacaru, directorul medical al spitalului. Si mai grav este ca nici acum, la aprope doua saptamani de la declansarea valului de imbolnaviri, autoritatile nu stiu care este sursa infectiilor.

O adevarata isterie s-a iscat dupa ce Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus prelevarea de probe din loturile de portocale dintr-o retea de supermarketuri care are magazine in mai multe localitati din judetul Arges.

"Noi ne-am autosesizat in urma declaratiilor facute de parintii mai multora dintre copiii care au ajuns la Bucuresti cu insuficienta renala, potrivit carora micutii au consumat si portocale. Am recoltat probe din mai multe loturi de portocale comercializate intr-o retea de supermarketuri din Pitesti, Curtea de Arges, Campulung Muscel, Mioveni si Topoloveni, localitati din care provin copiii bolnavi, tocmai pentru a vedea daca se sustin sau nu suspiciunile privind eventuala contaminare a acestor fructe cu pesticide. Nici ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro