Spaga in curtea manastirii. Cum a plasat avocata din Vaslui mita agentului care trebuia sa-i trimita iubitului ei din puscarie whis-key si opt telefoane

Spaga in curtea manastirii. Cum a plasat avocata din Vaslui mita agentului care trebuia sa-i trimita iubitului ei din puscarie whis-key si opt telefoane

"In autoturismului marca Seat Cobra, utilizat de inculpata Scafaru Alina Mihaela, a fost identificata o agenda in care se afla o hartie format A4 continand mai multe insemnari olografe pe o parte, printre care si datele de identificare ale colaboratorului cu identitate reala (agent ...., tatuaj pe brat), precum si locatia si data intalnirii cu acesta, bunurile care urmau a fi introduse ilicit si modalitatea de disimulare, in produse alimentare, precum si mentiunea privind suma de 1000 euro, in dreptul mentiunilor respective, precum si documente din care rezulta ca aceasta ii cunostea pe ambii inculpati. Motivarea judecatorilor: avocat in tabara lumii interlope In motivarea deciziei prin care a dispus arestarea preventiva a celor trei inculpati judecatorii Curtii de Apel Iasi arata ca "lasarea in libertate a inculpatilor, pe de o parte, ar afecta grav increderea opiniei publice in capacitatea organelor judiciare de a reactiona eficient impotriva infractiunilor de coruptie, iar, pe de alta parte, ar putea impieta asupra bunei desfasurari a urmaririi penale motivat calitatea persoanelor implicate in comiterea infractiunilor pentru care se efectueaza urmarirea penala in cauza (pe de o parte, avocat definitiv, functionar cu statut special in cadrul A.N.P., iar pe de alta parte, membri ai lumii interlope iesene)."

acum 106 luni (6 May 2015)

Potrivit procurorilor DNA, Alina Scafaru a imprumutat 1000 de euro de la mama sa pentru a indeplini dorinta iubitului Florin Rotariu, cunoscut membru al clanului Gologan si apropiat al Cordunenilor.

Pentru a-si duce planul la indeplinire, interlopul, zis Cap de Porc, a apelat la iubita sa avocata si un prieten, Aurel Craiu, care tocmai fusese eliberat din Penitenciar la sfarsitul anului trecut, intr-un dosar de inselaciune in judetul Vrancea, iar in prezent se afla sub masura controlului judiciar.

Pe 25 aprilie, Avocata Alina Scafaru a achizitionat cele opt telefoane mobile care urmau sa ajunga in penitenciar de la o casa de amanet din Iasi, cu suma de 1000 de lei, Ulterior, cand a pregatit pachetul ce urma sa ajunga in puscarie, a ascuns patru dintre telefoane intr-o paine, iar celelalte patru intr-un borcan cu salata boeuf.

"In autoturismului marca Seat Cobra, utilizat de inculpata Scafaru Alina Mihaela, a fost identificata o agenda in care se afla o hartie format A4 continand mai multe insemnari olografe pe o parte, printre care si datele de identificare ale colaboratorului cu identitate reala (agent ...., tatuaj pe brat), precum si locatia si data intalnirii cu acesta, bunurile care urmau a fi introduse ilicit si modalitatea de disimulare, in produse alimentare, precum si mentiunea privind suma de 1000 euro, in dreptul mentiunilor respective, precum si documente din care rezulta ca aceasta ii cunostea pe ambii inculpati.

Intermediarul, singurul care a colaborat

In fata anchetatorilor si al judecatorilor, singurul care a dat declaratie a fost intermediarul spagii, Aurel Craiu, afirmand ca nu a constientizat caracterul grav al faptelor retinute in sarcina sa, pe care, de altfel, le recunoaste in totalitate, dar si faptul ca nu stia ca bunurile trebuiau sa ajunga in penitenciar. In ultimul cuvant avut in fata instantei, interlopul a sustinut o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro