Spaga de prorector: o tava si un ceainic. Condamnari zguduitoare la UMF Iasi in dosarul unui student marocan

Spaga de prorector: o tava si un ceainic. Condamnari zguduitoare la UMF Iasi in dosarul unui student marocan

In rechizitoriu, DNA noteaza ca Azoicai ar fi primit de la Houssine, prin intermediul lui Agha Romeen, o tava din cupru, argintata, in greutate de 1.359 de grame si cu o valoare de piata minima de 800 de lei, dar si un ceainic din alama, cupru si zinc, in valoare de 100 de lei.

acum 87 luni (5 Jan 2017)

Alaturi de Doina Azoicai, ce ar fi comis faptele pe cand era decan al Facultatii de Medicina Generala, judecatorii au mai decis sa il condamne la doi ani de inchisoare pe Haizoun El Houssine, tatal unui student marocan ce ar fi acordat mita. De asemenea Agha Romeen, un medic palestinian, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare el fiind acuzat ca ar fi intermediat mita, ce a constat intr-o tava si un ceainic de argint, cu o valoare estimata la 800 de lei.

In rechizitoriu, DNA noteaza ca Azoicai ar fi primit de la Houssine, prin intermediul lui Agha Romeen, o tava din cupru, argintata, in greutate de 1.359 de grame si cu o valoare de piata minima de 800 de lei, dar si un ceainic din alama, cupru si zinc, in valoare de 100 de lei. Bunurile primite de Azoicai au fost interpretate de procurori ca fiind luare de mita, dupa ce, cu patru zile inainte, aceasta l-ar fi inmatriculat fraudulos pe fiul marocanului Haizoun El Houssine la facultatea la care este decan.

"La data de 18 noiembrie 2014, in calitate de decan, respectiv prodecan si membre ale Biroului Consiliu al respectivei facultati, inculpatele Azoicai Doina si Serban Ionela-Lacramioara, prin semnarea procesului-verbal prin care a fost analizata solicitarea de inscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, au atestat in fals ca au verificat actele de studii (in original) prezentate de acesta", au precizat procurorii. De asemenea, mai arata procurorii, alte acte acceptate la inscriere ar fi o serie de documente de studii de la o Universitate din Belgia, la care studentul marocan studiase in prealabil si care nu erau semnate de reprezentantii unitatii de invatamant.

Procurorii mai spun ca s-a creat un prejudiciu de 5.000 de euro UMF, reprezentand taxa de scolarizare, intrucat respectivul student nu ar fi trebuit inmatriculat in anul II, ci in anul I. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro