Spaga de judecator: excursie la un hotel de lux din St Moritz. Bonus: jacuzzi cu nevasta si inculpatul

Spaga de judecator: excursie la un hotel de lux din St Moritz. Bonus: jacuzzi cu nevasta si inculpatul

Judecatorul de la Curtea de Apel Cluj Gabriel Adrian Nasui a fost trimis in judecata la inceputul saptamanii trecute de procurorii DNA pentru luare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata. "Valoarea pachetului de vacanta pentru 7 nopti (o camera dubla cu orientare spre lac partea de sud, plus mic dejun si cina, acces la internet de mare viteza, plata servicii, taxe locale si TVA, precum si abonament la schi pe 6 zile pentru zona si autobuz gratuit) la hotelul Klum din Saint Moritz a costat in total suma de 5.780 de franci elvetieni (echivalentul sumei de 3.740 euro)", se arata in rechizitoriu.

acum 80 luni (27 Jul 2016)

Judecatorul de la Curtea de Apel Cluj Gabriel Adrian Nasui a fost trimis in judecata la inceputul saptamanii trecute de procurorii DNA pentru luare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Procurorii arata in rechizitoriu ca acesta a primit, in 2009, suma de 3.740 de euro de la un om de afaceri clujean, Cristian Babos, ca sa dea o sentinta favorabila intr-un litigiu in care era parte. La aproximativ doua luni dupa vacanta a venit si sentinta judecatorului Gabriel Nasui, prin care "sponsorul" sejurului a primit despagubiri de aproape 750.000 de euro. fotografiile publicate in presa ce ii infatisau pe cei doiinculpati in piscina Hotelului Klum) pot crea o puternica aparenta de apropiere, ele radiografiaza un moment si nu duc la concluzia unei legaturiapropiate de durata".

Judecatorul a reusit sa-si adauge la acuzatia de luare de mita si pe cea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce a pus la dispozitia organelor de urmarire penala un inscris intitulat "Dovada". "In acesta se mentioneaza ca inculpatul la data de 19 decembrie 2008 suma de 3.740 euro inculpatului Babos Cristian Ioan ", se arata in rechizitoriu.

Procurorii sustin ca din nou judecatorul a mintit, aratand ca exista probe care releva "faptul ca a fost intocmita in fals, in perioada 30.05.2013-03.06.2013, dupa ce inculpatii au fost citati la organele de urmarire penala". Procurorii DNA mai arata ca problele de la dosar arata ca prietenia dintre cei doi inculpati era de notorietate in mediul local, astfel ca "nu este credibil, pentru orice observator independent, ca, in contextul relatiei de prietenie dintre cei doi inculpati, acestia ar fi procedat in mod obisnuit la intocmirea unui asemenea inscris cu scopul de a face dovada platii unei sume relativ mici de bani pentru rezervarea unei excursii in care urmau sa mearga impreuna". "Valoarea pachetului de vacanta pentru 7 nopti (o camera dubla cu orientare spre lac partea de sud, plus mi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro