Spaga de 50.000 de euro in justitie negociata in Ungaria de frica SRI: "Dosarul este pe un complet bun"

Spaga de 50.000 de euro in justitie negociata in Ungaria de frica SRI:

Dosarul in care fostul judecator al Curtii de Apel Oradea, Mircea Puscas, a fost condamnat, in prima instanta, la patru ani de inchisoare cu executare pentru vanzarea unei sentinte scoate la iveala modul in care fostul magistrat a pus la punct detaliile spagii. Spaga pentru mina de cupru rezolvata in Serbia Intr-un alt dosar, in care fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Catalin Serban, a fost condamnat pentru coruptie, spaga de 50.000 de euro pentru rezolvarea unor sentinte din dosarul de insolventa al minei de cupru de la Moldova Noua, a fost aranjata in Serbia.

acum 110 luni (13 Oct 2014)

Dosarul in care fostul judecator al Curtii de Apel Oradea, Mircea Puscas, a fost condamnat, in prima instanta, la patru ani de inchisoare cu executare pentru vanzarea unei sentinte scoate la iveala modul in care fostul magistrat a pus la punct detaliile spagii. Locuind aproape de granita cu Ungaria, Puscas si denuntatorul s-ar fi intanlit pe terasa unui hotel din tara vecina pentru a pune la punct detaliile "afacerii" in care denuntatorul trebuia achitat intr-un dosar de lipsire de libertate in care a fost condamnat la sapte ani de inchisoare pe fond. si care se afla in recurs la Curtea de Apel Oradea, sens in care denuntatorul B. ca a studiat dosarul si ar putea obtine achitarea sa in schimbul sumei de 50.000 euro, intrucat dosarul este pe un complet bun, format din judecatorii M., S. si T., cu care va putea rezolva, oferta acestuia fiind acceptata pe loc de denuntator", arata un document de la dosar. "S-a invederat de organul de urmarire penala ca discutiile pe care denuntatorul le-a avut cu magistratul au avut loc cu preponderenta pe teritoriul Ungariei, prin aceasta judecatorul evitand o eventuala supraveghere operativa a acestuia in cazul in care ar fi fost denuntat de catre persoana cu care negocia "pretul" hotararii judecatoresti ce urma a fi pronuntata in cauza", se mai arata in document.

Potrivit unui martor, sofer al denuntatorului, intalnirea din Ungaria s-a soldat si cu plata unei transe de 10.000 de euro din mita, pentru denuntator acest lucur nefiind o problema, in conditiile in care umbla in permanenta cu cate 20.000 de euro la el. a revenit la autoturism si i-am dat o pastila de zahar pe care acesta o lua din cauza diabetului si, totodata, mi-a cerut borseta in care acesta tinea banii si care se afla la mine pe care a luat-o cu el. I., care a venit singur, a urcat in autoturism foarte fericit, spunandu-mi ca si-a rezolvat problema cu dosarul penal, dupa care la cateva minute au iesit din restaurant P.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro