Sotia "regelui international al romilor", dusa la audieri in dosarul cu prejudicii de 5 milioane de euro. "Au reusit un spectacol mediatic"

Sotia

Descinderile de la casa lui Dorin Cioaba, din Sibiu, fac parte dintr-o serie de 28 de perchezitii domiciliare, realizate in cadrul unui dosar instrumentat de politistii din Mehedinti, in colaborare du Directia de investigare a criminalitatii economice a Politiei Romane.

acum 46 luni (13 Sep 2017)

Descinderile de la casa lui Dorin Cioaba, din Sibiu, fac parte dintr-o serie de 28 de perchezitii domiciliare, realizate in cadrul unui dosar instrumentat de politistii din Mehedinti, in colaborare du Directia de investigare a criminalitatii economice a Politiei Romane. In afara de descinderile din Sibiu, astfel de actiuni mai au loc in Mehedinti, Timis, Arges, Cluj, Hunedoara, Dolj, Gorj si Bucuresti. In urma perchezitiilor, Sighisoara Cioaba, sotia lui Dorin Cioaba - cel care din 2013 s-a autointitulat "regele international al romilor" - a fost escortata de politisti pentru a fi audiata, in calitate de administrator al unei firme banuita a face parte din circuitul infractional. Sighisoara Cioaba face parte dintr-un lot de 32 de persoane audiate in acest dosar, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti. "Am cumparat deseuri de plumb si plumb de la niste firme din Strehaia, cu care colaboram. Ne complicam la patru facturi de 20.000 de lei. Prejudicii de cinci milioane de euro "Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2009 - 2014, reprezentantii mai multor societati comerciale ar fi creat un circuit infractional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, in scopul eludarii obligatiilor fiscale. Cei in cauza ar fi inregistrat in contabilitatea societatilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la baza operatiuni comerciale fictive, in valoare totala de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. In urma acestor operatiuni, grupul infractional vizat de autoritati ar fi produs pagube bugetului de stat de cinci milioane de euro. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societatilor, pentru disimularea provenientei ilicite a banilor", mai arata sursa citata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro