Sotia lui Litvinenko: Ne asteptam sa se spuna ca statul rus s-ar afla in spatele crimei, dar nu credeam ca va fi rostit numele lui Putin | INTERVIU DW

Soția lui Alexandr Litvinenko, un spion rus care a murit la Londra după ce a fost otrăvit cu poloniu, a declarat, intr-un interviu acordat publicației Deutsche Welle, că este mulțumită că justiția engleză a ajuns la concluzia că moartea spionului a fost ordonată de șeful FSB și aprobată de președintele Vladimir Putin. La zece ani după ce fostul spion rus Alexandr Litvinenko a băut o ceaşcă de ceai verde cu doi ex-agenţi KGB la un hotel din Londra, concluziile anchetei asupra morţii sale au fost făcute publice joi, la Londra, şi intăresc ipoteza unui asasinat comandat de puterea rusă..

acum 92 luni (24 Nov 2016)

Soția lui Alexandr Litvinenko, un spion rus care a murit la Londra după ce a fost otrăvit cu poloniu, a declarat, intr-un interviu acordat publicației Deutsche Welle, că este mulțumită că justiția engleză a ajuns la concluzia că moartea spionului a fost ordonată de șeful FSB și aprobată de președintele Vladimir Putin. Chiar dacă nu este o dreptate completă, pentru că vinovații nu se află pe banca acuzaților și nici nu a fost rostită sentința, cu toții au auzit ce s-a intamplat in urmă cu zece ani și cine s-a aflat in spatele acestei infracțiuni", a spus văduva spionului Litvinenko, la emisiunea jurnalistei Nemțova, la Deutsche Welle.

Alexandr Litvinenko a fost ofițer KGB și mai apoi FSB, la fel ca și președintele Putin. In anii 1990, s-a aflat in relații apropiate cu controversatul om de afaceri rus Boris Berezovski, care ar fi influențat politica rusă printr-un popular post de televiziune.

La zece ani după ce fostul spion rus Alexandr Litvinenko a băut o ceaşcă de ceai verde cu doi ex-agenţi KGB la un hotel din Londra, concluziile anchetei asupra morţii sale au fost făcute publice joi, la Londra, şi intăresc ipoteza unui asasinat comandat de puterea rusă..

Alexandr Litvinenko a acuzat FSB, printre altele, de comiterea de atentate cu bombă la Moscova și in alte orașe ale Rusiei la sfarșitul anilor 1990. El a fost pus sub acuzare și condamnat de mai multe ori și a fugit in anul 2000 la Londra, unde a primit azil politic in mai 2001. Fostul agent in varstă de 43 de ani l-a acuzat pe patul de moarte pe Putin că ar fi ordonat personal asasinarea sa.

Citește și: Marea Britanie: Preşedintele Putin ar fi aprobat asasinarea lui Litvinenko

Asasinarea fostului spion Aleksandr Litvinenko in 2006 a fost "probabil" aprobată de către preşedintele Vladimir Putin, a conchis o anchetă publică, relatează BBC...

Potrivit anchetei procurorilor britanici, uciderea lui ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro