Sotia atacatorul de la clubul de noapte din Orlando a fost arestata

Noor Salman, in varsta de 30 de ani, este acuzata de obstructionarea justitiei si complicitate prin furnizarea de sprijin material unei organizatii teroriste, a declarat seful politiei din Orlando, John Mina, potrivit Reuters. Masacrul de la clubul din Orlando a venit la aproximativ sapte luni dupa ce doi soti care simpatizau extremistii islamici au deschis focul, in decembrie 2015, la o petrecere de vacanta in San Bernardino, California, omorand 14 oameni si ranind alti 22.

acum 89 luni (17 Jan 2017)

Noor Salman, in varsta de 30 de ani, este acuzata de obstructionarea justitiei si complicitate prin furnizarea de sprijin material unei organizatii teroriste, a declarat seful politiei din Orlando, John Mina, potrivit Reuters. Salman a fost arestata la sapte luni dupa ce sotul ei Omar Mateen a asediat pentru cateva ore clubul din Florida, atac care s-a incheiat cu uciderea sa de catre politie. "Am spus de la inceput ne vom uita la fiecare aspect al acestui caz, fiecare aspect al vietii acestui atacator, pentru a determina nu doar de ce a luat aceste masuri, dar si cine mai stia despre ele, a fost altcineva implicat?", a spus Lynch. Salman s-a mutat de cel putin trei ori de la atac, in incercarea de a evita mass-media, a aratat The Times.

Fiica unor parinti care au emigrat din Cisiordania in 1985, Salman a fost interogata in repetate randuri de procurori dupa atacul din club, spunandu-le acestora ca a fost cu Mateen cand el a cumparat munitie si au supravegheat clubul.

"Am fost constienta de tot", a declarat Salman pentru Times.

Sotul ei, care avea 29 de ani la momentul mortii, a transmis anterior ca avea conexiuni sau sustinea multiple grupari extremiste islamiste, inclusiv al-Qaida, Hezbollah, al Nusra si Statul Islamic, a declarat directorul Biroul Federal de Investigatii James Comey, la cateva zile dupa atac.

In timpul atacului, Mateen a vorbit cu un dispecer al serviciului de urgenta 911 si si-a exprimat solidaritatea cu un atacator sinucigas al Nusra.

Masacrul de la clubul din Orlando a venit la aproximativ sapte luni dupa ce doi soti care simpatizau extremistii islamici au deschis focul, in decembrie 2015, la o petrecere de vacanta in San Bernardino, California, omorand 14 oameni si ranind alti 22. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro