Soselele, invadate de soferii teribilisti. Cum functioneaza si cum se transmite psihoza furiei in trafic

Soselele, invadate de soferii teribilisti. Cum functioneaza si cum se transmite psihoza furiei in trafic

1.000 de permise suspendate in doar doua zile Politistii au constatat, in doua zile, peste 1.500 de infractiuni, au aplicat peste 15.000 de sanctiuni contraventionale, au retinut 1.037 de permise de conducere si au retras aproape 300 de certificate de inmatriculare. "Fruntasi" la accidente rutiere Cu o rata de 97 de persoane decedate la un milion de locuitori, Romania este depasita doar de Bulgaria (99 de persoane decedate la un milion de locuitori) in randul statelor membre UE in ceea ce priveste numarul de morti din accidente rutiere in 2016, potrivit Comisiei Europene. La nivelul Uniunii Europene s-au inregistrat anul trecut 50 de decese la milionul de locuitori, in scadere cu 2% fata de 2015, astfel ca in Romania numarul de victime este de aproape doua ori mai mare.

acum 44 luni (14 Aug 2017)

La volan, o fractiune de secunda face diferenta dintre viata si moarte. Cu toate acestea, multi soferi ignora cele mai elementare reguli de circulatie, dar si ale bunului simt, dand dovada de o crasa iresponsabilitate. Numai in primele doua zile ale minivacantei de Sfanta Maria, peste 1.000 de soferi au ramas fara permis. Politistii rutieri au dat peste 11.000 de amenzi, majoritatea pentru depasirea vitezei legale si au retras aproape 300 de certificate de inmatriculare.

Trei oameni, printre care si un copil de 8 ani, au murit, iar alte sase persoane au fost ranite, dupa ce soferul microbuzului in care se aflau a calcat prea tare pedala de acceleratie, iar masina a cazut in raul Dambovita.

Martorii spun ca soferul ar fi pierdut controlul volanului, la intrarea pe soseaua de centura. Cum ne raportam la situatiile de risc

Psihologul Ionel Simionca, vicepresedintele Asociatiei de Psihologie si Siguranta Rutiera "PsihoTrafiQ", afirma ca este nevoie modificari legislative pentru ca soselele sa fie mai sigure.

"In acest moment, avizul psihologic pentru scoala de soferi are mai mult un rol de a constata, dar nu si de a interveni concret. Abaterile nu sunt de natura aptitudinala, ci de natura atitudinala, care tin de modul in care procesam anumite informatii, cum ne raportam la situatiile de risc. Putem vorbi de deviatii de comportament, care din pacate, le putem numi contagioase. Sunt acei 3% dintre soferi responsabili de 15% din manevrele periculoase din trafic", a explicat, pentru "Adevarul", Ionel Simionca.

Potrivit acestuia, este nevoie de masuri drastice din partea autoritatilor care sa descurajeze acest tip de comportament. Una dintre masuri a fost deja adoptata, se refera la serviciul de probatiune, care presupune un modul de consiliere in conduita preventiva in trafic, in cazul persoanelor care au avut permisul anulat.

La ran... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro