Sosea noua spre Manastirea Prislop. A fost construita "scurtatura" dintre Lacul Cincis si locul de pelerinaj

Sosea noua spre Manastirea Prislop. A fost construita

Distanta dintre Hunedoara si Manastirea Prislop pe ruta Teliuc - Cincis - Silvasul de Jos este aproxmativ egala cu cea de pe ruta Hunedoara - Hasdat - Silvasul de Jos, de 20 de kilometri.

acum 69 luni (5 May 2017)

Constructorii au finalizat asfaltarea drumului judetean 687 M, dintre satul Cincis si intersectia cu DJ 687 A, respectiv drumul de acces spre Mnastirea Prislop. Lucrarile au inceput in toamna anului 2016, iar portiunea care necesita modernizare era un drum forestier de circa patru kilometri, aproape impracticabil, cu rang de drum judetean, dar care in prezent poate fi folosit ca scurtatura de soferi.

"Drumul modernizat va contribui semnificativ la dezvoltarea turismului atat in zona Lacului Cincis, cat si in apropierea Manastirii Prislop", informa Consiliul Judetean Hunedoara, in noiembrie 2016.

Tronsonul de drum judetean modernizat faciliteaza accesul turistilor din Tinutul Padurenilor la Manastirea Prislop, dar si a celor care pornesc din Hunedoara, din zona Castelului Corvinilor, prin Teliuc, spre locul de veci al lui Arsenie Boca. Distanta dintre Hunedoara si Manastirea Prislop pe ruta Teliuc - Cincis - Silvasul de Jos este aproxmativ egala cu cea de pe ruta Hunedoara - Hasdat - Silvasul de Jos, de 20 de kilometri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro