Sorin Rosca Stanescu, eliberat conditionat, dupa sapte luni de inchisoare

In acelaşi dosar au fost condamnaţi Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiţii financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance la data faptelor, la cinci ani de inchisoare, Claudiu Simulescu, agent de servicii de investiţii financiare şi reprezentant SSIF Eastern Securities la data faptelor, la patru ani de inchisoare, Petrică Grama, fost şef al Direcţiei Generale a Bugetului de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, la doi ani şi patru luni de inchisoare, Victor Eros, fost membru CNVM, la doi ani de inchisoare cu suspendare, Cerasela Rus, agent de servicii de investiţii financiare şi trader la SSIF Alpha Finance la data faptelor, la trei ani de inchisoare cu suspendare.

acum 66 luni (15 May 2015)

Fostul senator Sorin Roșca Stănescu a fost eliberat condiționat, in dosarul "Rompetrol", in care a fost condamnat la doi ani şi patru luni de inchisoare, din care a executat şapte luni, a decis Judecătoria Sectorului 4. El a fost audiat timp de aproximativ două ore, intr-un dosar privind contractarea de credite in valoare de cateva milioane de euro de la BRD, in urmă cu mai mulţi ani.

Fostul senator Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat, in 7 octombrie 2014, la doi ani şi patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul "Rompetrol", pentru utilizare de informaţii privilegiate şi constituire a unui grup infracţional organizat.

In acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, la doi ani şi opt luni de inchisoare cu executare, pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Prin aceeaşi decizie, Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare (CNVM), a fost condamnată la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Gabriela Victoria Anghelache, fost preşedinte al CNVM, a primit o pedeapsă tot de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru aceeaşi faptă. Paul Gabriel Miclăuş, membru al CNVM la data faptelor, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Alexandru Bucşă, administrator şi director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit şase ani de inchisoare cu executare.

In acelaşi dosar au fost condamnaţi Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiţii financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance la data faptelor, la cinci ani de inchisoare, Claudiu Simulescu, agent de servicii de investiţii financiare şi reprezentant SSIF Eastern Securities la data faptelor, la patru ani de inchisoare, Petrică Grama, fost şef al Direcţiei Generale a Bugetului de Stat din Ministerul F... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro