Sorin Rosca Stanescu, eliberat conditionat dupa ce a executat opt luni din pedeapsa

Sorin Rosca Stanescu, eliberat conditionat dupa ce a executat opt luni din pedeapsa

Sorin Rosca Stanescu, condamnat la 2 ani si 4 luni de inchisoare cu executare Sorin Rosca Stanescu a primit un an de inchisoare pentru utilizare de informatii privilegiate si 2 ani de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat. Sentinta a venit la mai bine de noua ani de la debutul dosarului "Rompetrol" si dupa achitari pe linie date de magistratii Tribunalului Bucuresti dupa procesul pe fond. De ce au fost gasiti vinovati inculpatii Sorin Pantis (fost ministru al Comunicatiilor) - a fost condamnat la 2 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru manipularea pietei si sprijinire a unui grup infractional organizat. Claudiu Simulescu (agent de servicii de investitii financiare) - 4 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la manipularea pietei de capital, respectiv aderarea la grup infractional.

acum 76 luni (25 Jun 2015)

UPDATE Sorin Rosca Stanescu a declarat, la iesirea din penitenciarul Jilava, ca in cele aproape noua luni de detentie a citit mult si a predat detinutilor istoria civilizatiei, iar in viitor intentioneaza sa revina in politica, dar "din directia societatii civile".

"Am lucrat foarte mult, am citit foarte mult, am tinut cursuri de istorie a civilizatiei, care mi-au facut mare placere", a spus Stanescu, citat de Mediafax.

Acesta a spus ca in primul rand doreste sa-si faca un control medical amanuntit dupa care intentioneaza sa revina in politica, dar nu din postura de parlamentar, ci din cea de reprezentant al societatii civile. Sorin Rosca Stanescu, condamnat la 2 ani si 4 luni de inchisoare cu executare Sorin Rosca Stanescu a primit un an de inchisoare pentru utilizare de informatii privilegiate si 2 ani de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat. In acelasi dosar a mai fost condamnat si fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis (2 ani si 8 luni de inchisoare), care se afla deja incarcerat dupa ce a fost condamnat la 7 ani de inchisoare in dosarul "ICA". Cat despre omul de afaceri Dinu Patriciu, judecat si el ani buni in dosar, magistratii au constatat decesul acestuia si au decis incetarea procesului penal in ceea ce-l priveste. Sentinta a venit la mai bine de noua ani de la debutul dosarului "Rompetrol" si dupa achitari pe linie date de magistratii Tribunalului Bucuresti dupa procesul pe fond. Dosarul Rompetrol, noua ani de tergiversari Dosarul Rompetrol a fost deschis in martie 2005, cand DIICOT a declansat cercetarea penala a lui Dinu Patriciu pentru delapidarea unei creante din strainatate recuperata de Rompetrol. Potrivit anchetatorilor, in perioada septembrie 1999 - noiembrie 2001, administratorul Rompetrol SA si-a insusit suma de 85 milioane de dolari, virati companiei petroliere de catre Libia, in baza acordului EPSA. Acordul se referea la exploatarea zacamantului libian de la Murzuk s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro