Sorin Pantis cere revizuirea condamnarii din dosarul ICA-Voiculescu. Motivul: Decizia CSM de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan

Sorin Pantis cere revizuirea condamnarii din dosarul ICA-Voiculescu. Motivul: Decizia CSM de excludere din magistratura a Cameliei Bogdan

Curtea de Apel Bucuresti judeca, marti, solicitarea de revizuire a deciziei din dosarul dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare- Dan Voiculescu. Condamnarea din "Rompetrol" In 7 octombrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv in dosarul Rompetrol pe fostul senator Sorin Rosca Stanescu la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare si pe fostul ministru Sorin Pantis la doi ani si opt luni de inchisoare, tot cu executare.

acum 50 luni (5 Jun 2017)

Curtea de Apel Bucuresti judeca, marti, solicitarea de revizuire a deciziei din dosarul dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare- Dan Voiculescu.

In 8 august 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare. In acelasi dosar, fostul director al ADS Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Condamnarea din "Rompetrol"

In 7 octombrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv in dosarul Rompetrol pe fostul senator Sorin Rosca Stanescu la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare si pe fostul ministru Sorin Pantis la doi ani si opt luni de inchisoare, tot cu executare. Stanescu a fost condamnat pentru utilizare de informatii privilegiate si pentru constituire a unui grup infractional organizat, iar Pantis pentru complicitate la manipularea pietei de capital si constituire a unui grup infractional organizat. Motivul: excluderea Cameliei Bogdan

Cererea de revizuire din dosarul ICA- Dan Voiculescu se refera tocmai la excluderea Cameliei Bogdan din magistratura, pe motiv ca s-ar fi aflat in incompatibilitate, potrivit Antena 3.

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a decis, in februarie 2017, excluderea din magistratura a Cameliei Bogdan- unul dintre judecatorii care au facut parte din completul din ace caz, pentru incalcarea articolul 99 litera b) din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv pentru "incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii".

Camelia Bogdan a contestat decizia de excludere al Complet... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro