Sorin Oprescu, despre candidatura la alegeri: "Daca nu ma oprea morala, daca nu ma oprea controlul judiciar, daca era alta situatie, sigur ca eram prezent acolo"

Sorin Oprescu, despre candidatura la alegeri: 

Inainte de a intra in sala de judecata, acesta a fost intrebat de jurnalisti daca s-a decis sa candideze la Primaria Capitalei, dupa ce in presa au fost publicate formulare cu liste de semnaturi pentru candidatura lui ca independent. In al treilea rand, am certitudinea ca unul dintre eventualii contracandidati ai mei si-a luat masurile de a putea bloca orice fel de initiativa si de constructie in continuare a Bucurestiului", a spus Oprescu, citat de Agerpres.

acum 83 luni (25 Apr 2016)

Sorin Oprescu a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti. Inainte de a intra in sala de judecata, acesta a fost intrebat de jurnalisti daca s-a decis sa candideze la Primaria Capitalei, dupa ce in presa au fost publicate formulare cu liste de semnaturi pentru candidatura lui ca independent. Eu le-am explicat frumos ca le multumesc la toti pentru incredere, pentru ca este impresionant totusi faptul ca oamenii au in continuare incredere in mine, dar sunt mai multe lucruri care ma opresc de a face acest gest. In al doilea rand, as vrea sa nu se uite ca totusi sunt sub control judiciar, care este restrictiv in privinta asta, ma refer la participarea la adunari publice. In al treilea rand, am certitudinea ca unul dintre eventualii contracandidati ai mei si-a luat masurile de a putea bloca orice fel de initiativa si de constructie in continuare a Bucurestiului", a spus Oprescu, citat de Agerpres. Intrebat daca ar fi candidat daca nu avea control judiciar, Oprescu a raspuns: "Daca nu ma oprea morala, daca nu ma oprea controlul judiciar, daca era alta situatie, sigur ca eram prezent acolo. De asemenea, Oprescu a fost intrebat daca Gabriela Firea este capabila sa continue proiectele lui la Primaria Capitalei.

Acuzatiile aduse de DNA in cazul lui Sorin Oprescu

In 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Sorin Oprescu pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat.

In aceeasi cauza sunt judecati Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost sef al Directiei Economice din Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, Florin Supeala, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale, Ion Nita si Romeo Albu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro