Sorin Oprescu, cele patru momente esentiale din cariera publica si politica
Intr-un interviu de la Antena 2, acordat in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009, Sorin Oprescu a vorbit despre cum a i-a aparat onoarea lui Corneliu Coposu in ultimele zile de viata: "Pe cuvantul meu de onoare, Coposu a fost moral pana si in boala. Executat de Dan Ioan Popescu la alegerile din anul 2000 Cel mai dificil moment din cariera politica a lui Sorin Oprescu a fost de departe cel de la alegerile locale din 2000, cand a pierdut la mustata Primaria Capitalei in fata lui Traian Basescu, candidatul PD. "Cu Oprescu nu se intelegea nimeni" Un detaliu pe care Oprescu l-a uitat in relatarile sale si care l-a deranjat pe Dan Ioan Popescu este ca inainte de alegerile din 2000, candidatul PDSR isi anuntase colegii ca urmareste si preluarea sefiei PDSR Bucuresti, organizatie condusa chiar de Dan Ioan Popescu. La Congresul din decembrie 2006 a fost invins in cursa pentru sefia PSD de catre Mircea Geoana si s-a retras si din pozitia de lider al PSD Bucuresti, fiind inlocuit de Marian Vanghelie. Echipa operatorie urma sa fie coordonata de profesorul Vlad Ciurea de la Spitalul Bagdasar Arseni, de conferentiarul Gabriel Iacob, de la Spitalul Universitar si de medicul Dan Voinescu, de la Spitalul Elias. Instrumentarul pentru operatie a fost adus de specialisti, sala de operatie si rezerva pentru presedinte erau si ele pregatite, in timp ce holurile spitalului erau impanzite de SPP-isti, care luasera mostre din salile de operatie. Medic: "Daca se opera aici exista un risc vital" "Am fost contactat de Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii de la vremea respectiva si l-am examinat pe presedinte timp de o ora.
Si-a folosit calitatea de medic-vedeta pentru a-si construi cariera politica, dar in egala masura si-a folosit influenta politica pentru a-si consolida statutul de medic. Era directorul Spitalului Universitar din Bucuresti si a intrat in vizorul presei odata cu inrautatirea starii de sanatate a liderului PNTCD, Corneliu Coposu. "Seniorul" avea cancer pulmonar si, pe 30 octombrie 1995, a fost internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului Universitar. In aceasta perioada, Sorin Oprescu aparea zilnic in mass-media oferind informatii despre evolutia starii de sanatate a lui Corneliu Coposu.
Rodica Coposu, sora "Seniorului", isi aminteste ca Sorin Oprescu s-a purtat exemplar in perioada in care l-a vegheat pe fratele sau: "Cornel era la terapie intensiva si, in mod normal, noi n-aveam voie sa intram in contact cu el. Mai mult, mie si surorii mele, Flavia, ne-a pus la dispozitie o rezerva in care sa dormim si sa putem sta aproape de fratele nostru.
Dupa moartea lui Corneliu Coposu, doctorul Oprescu a acceptat cererea familiei de a renunta la autopsie, trecand peste regulamentele spitalelor. I-a depus trupul intr-o incapere pentru ca personalul medical care l-a ingrijit sa-si poata lua adio de la el", mai spune Rodica Coposu. Mai tarziu, cand a intrat in politica, Sorin Oprescu a incercat sa profite de aceasta conjuntura pentru a-si spori capitalul de imagine. Pe un blog de campanie, el se recomandat drept "primul doctor care l-a tratat pe Corneliu Coposu.
Intr-un interviu de la Antena 2, acordat in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009, Sorin Oprescu a vorbit despre cum a i-a aparat onoarea lui Corneliu Coposu in ultimele zile de viata: "Pe cuvantul meu de onoare, Coposu a fost moral pana si in boala. Era pe pat in ultimele clipe de viata, iar jos, in sala mea de consiliu, m-am intalnit cu viitorii ministri ai CDR, care-si imparteau functiile. Trei ani mai tarziu, Sorin Oprescu incerca pentru prima data sa-si valorifi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro