Sorin Oprescu, audiat ca martor la Parchetul Capitalei, intr-un dosar privind avize de construire ilegale

Sorin Oprescu, audiat ca martor la Parchetul Capitalei, intr-un dosar privind avize de construire ilegale

"La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea in calitate de Primar al Municipiului Bucuresti, in baza unei intelegeri prealabile cu inculpatii Popa Bogdan Cornel si Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi in mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societati comerciale (denuntatori in cauza), in legatura cu un contract de executii lucrari in cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului.

acum 89 luni (30 Jun 2016)

Sorin Oprescu a declarat, la intrarea in sediul Parchetului Tribunalului Bucuresti, ca a fost chemat in calitate de martor, dar nu stie in ce dosar, precizand ca va da mai multe informatii dupa ce discuta cu procurorii. Dosarul de coruptie

Sorin Oprescu este judecat, de Tribunalul Bucuresti, intr-un dosar de coruptie, alaturi de fosti angajati ai Primariei Capitalei, printre care fostul sef de la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Cornel Bogdan Popa, si de oameni de afaceri.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infractional organizat, constituit de Bogdan Popa, care avea ca scop darea si luarea de mita din sume provenite din bugetul municipalitatii.

"La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea in calitate de Primar al Municipiului Bucuresti, in baza unei intelegeri prealabile cu inculpatii Popa Bogdan Cornel si Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi in mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societati comerciale (denuntatori in cauza), in legatura cu un contract de executii lucrari in cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului. Prin aceasta conduita, Primarul al Municipiului Bucuresti nu a facut altceva decat sa " valideze" activitatea infractionala desfasurata de inculpatii Stanca Cristian si Popa Bogdan Cornel, dar si mentinerea acestuia din urma in functia de director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, cu luarea in considerare a posibilitatii numirii sale ca director la A.L.P.A.B., desi stia ca acesta comite infractiuni de coruptie", au scris procurorii in rechizitoriu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro