Sorin Grindeanu, ministrul Comunicatiilor, la Adevarul Live

Sorin Grindeanu este Ministrul Comunicatiilor din decembrie 2014 si in cele peste 100 de zile a avut senzatia ca a fost pompier, potrivit hotnews.ro. Am perfectat si o legatura cu US TDA, dar ramane dorinta de a urmari mai bine linia de la depunerea proiectului pana la finalizarea sa. Cred ca 120.000 de utilizatori unici, extrem de putini fata de ce si-a propus. Vina apare de la inceput, de la modul in care a fost gandit, dar si modul de comunicare cu administratiile teritoriale au afectat portalul. Nu ma opun, dar inainte de a aloca resurse si de a gandi proiecte trebuie sa avem un cadru legislativ care sa iti permita acest lucru. Sorin Grindeanu FOTO Eduard Enea De ce ar trebui sa fiu obligat sa imi dau datele daca vreau sa cumpar o cartela? Anul trecut, CERT a procesat 78 de milioane de alerte de securitate. In aceasta perioada de trei luni am fost pus in situatia de a rezolva situatii de criza si nu am avut timp pentru planuri de viitor.

acum 108 luni (8 Apr 2015)

Sorin Grindeanu este Ministrul Comunicatiilor din decembrie 2014 si in cele peste 100 de zile a avut senzatia ca a fost pompier, potrivit hotnews.ro. "Am dat 1.800 de dolari pe licenta, ceea ce este incredibil", a spus Grindeanu la Conferinta Comunicatii Mobile de astazi.

De asemenea, alte subiecte pe care le-am abordat la Adevarul Live au fost legea Big Brother, Agenda Digitala 2020, tabletele in scoli, dar si scopul Ministerului Comunicatiilor in dotarea institutiilor cu infrastructura IT.

Sorin Grindeanu: N-a fost simplu sa avem aceasta strategie. Dincolo de dezbaterea publica si seminarii, atat cat s-a putut, a fost un parcurs destul de greu, recunosc acest lucru. In aceste trei luni am avut discutii cu alte ministere, agentii, institutii, in final si-au dat avizul 20 de ministere si institutii. Dupa ceva timp avem aprobarea din aprobarea din sedinta de guvern.

Daca discuti de acest minister nu suntem reprezentati in CSAT, dar este un minister prezent in foarte multe proiecte. E un minister care trebuie sa ofere cadru de devoltare. Fiecare minister interactioneaza cu noi, de aceea dialogul a durat foarte multe, nu digitalizam ministerele, oferim doar cadrul. E un minister mic in comparatie cu altele doar ca e implicat in foarte multe proiecte.

Cu ce se poate lauda Ministerul Comunicatiilor?

Sunt cat se poate de sincer, exista proiecte generatoare de breaking news care nu si-au atins scopul. Capatul de linie trebuie sa duca la un plus pentru utilizator. Daca vorbim de Romania avem un minus pentru ca finalitatea proiectelor, chiar daca sunau frumos pe hartie, nu se duce la scara reglata initial. In urma cu zece zile, ministerul a semnat un memorandul cu Banca Mondiala pentru monitorizarea acestui proiect. Am perfectat si o legatura cu US TDA, dar ramane dorinta de a urmari mai bine linia de la depunerea proiectului pana la finalizarea sa.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro