Sorin Blejnar, audiat in dosarul "Motorina": "Ma intalneam la restaurant cu Marta si Schwartzenberg, dar nu discutam despre afaceri sau firmele lor"

Blejnar a precizat ca despre una dintre firmele acuzate in dosar, Excella Real Grup, administrata de Diana Nemes, primise notificare atat de la Curtea de Conturi, cat si de la Daniel Diaconescu, fost ofiter SRI, atunci sef al unei structure din ANAF care "aduna barfe si zvonuri" despre evazionisti, dar atunci nu si-a dat seaman ca este vorba de aceeasi societate. Sorin Blejnar a dat o ampla declaratie de inculpat si a aratat de la inceput ca este nevinovat si ca nu a avut vreodata de gand sa-si dea demisia din functie, asa cum se auzea cu cateva luni inainte de a parasi postul. Reticenta mea de a ne intalni la restaurant nu era legata de frica, de a ma ascunde de organele de supraveghere, ci eram expus din punct de vedere mediatic", a sustinut fostul sef al ANAF. Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie prezent la sedinta de judecata l-a intrebat cum se face ca nu a sesizat ca in a doua nota, primita de la ofiterii SRI care lucrau la ANAF, este vorba de aceeasi firma reclamata de Curtea de Conturi, Blejnar a spus: "Nu mi-am amintit de aceasta societate decat dupa ce a inceput acest dosar. Grupul ar fi fost sprijinit, printre altii, de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, de fostul sau sef de cabinet Codrut Alexandru Marta, de fostul sef al vamilor Viorel Comanita si de fostul ofiter DIPI Florin Secareanu.

acum 82 luni (2 May 2017)

Blejnar a precizat ca despre una dintre firmele acuzate in dosar, Excella Real Grup, administrata de Diana Nemes, primise notificare atat de la Curtea de Conturi, cat si de la Daniel Diaconescu, fost ofiter SRI, atunci sef al unei structure din ANAF care "aduna barfe si zvonuri" despre evazionisti, dar atunci nu si-a dat seaman ca este vorba de aceeasi societate.

Sorin Blejnar a dat o ampla declaratie de inculpat si a aratat de la inceput ca este nevinovat si ca nu a avut vreodata de gand sa-si dea demisia din functie, asa cum se auzea cu cateva luni inainte de a parasi postul.

"Am vazut, in sentinta prin care am fost condamnat, ca se scrie ca Nemes Radu si Codrut Marta si-ar fi facut un obiectiv din mentinerea mea in functia de presedinte al ANAF, in vederea protejarii intereselor acestora. Nu am intentionat niciodata sa-mi dau demisia de la ANAF, consider ca mi-am facut datoria asa cum cere legea. Cred ca am fost eliberat din functie in aprilie 2012, ca urmare analizarii activitatii ANAF de catre un consilier de stat, Nicoleta Nolden, de la cancelaria primului-ministru (in mandatul lui Mihai Razvan Ungureanu, n.r.). Atunci a fost inregistrata o adresa de la cancelaria primului-ministru prin care mi se cereau anumite informatii si informari sau decizii luate privind anumite aspecte ce priveau activitatea institutiei. (...) Dupa doua zile, am fost informat telefonic de domnul Mihai Razvan Ungureanu despre faptul ca a decis sa ma elibereze din functie. Nu mi-a dat niciodata explicatie de decizia luata", a aratat Sorin Blejnar, in declaratia data la instanta suprema, in dosarul "Motorina".

Intrebat de unul dintre judecatorii din complet despre o nota a Curtii de Conturi prin care era avertizat ca firma Excella Real Grup, care era administrata de Diana Nemes, facea evaziune fiscala cu produse petroliere, Blejnar a povestit cand a primit aceasta notificare si ce semnala aceasta.

"In iunie 2009, am p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro