Sora autorului tragediei de la Manchester explica gestul fratelui sau: "Voia razbunare"

Sora autorului tragediei de la Manchester explica gestul fratelui sau:

Salman Abedi a comis atentatul de la Manchester Arena pentru ca voia sa se razbune pentru bombardamentele efectuate de americani in Siria, a declarat sora acestuia pentru "Wall Street Journal", potrivit news.ro. Mii de oameni au pastrat un minut de reculegere joi, la ora locala 11.00 (13.00 ora Romaniei), la Manchester, Londra si in alte orase ale Marii Britanii in memoria victimelor atentatului de la Manchester Arena.

acum 36 luni (25 May 2017)

Salman Abedi a comis atentatul de la Manchester Arena pentru ca voia sa se razbune pentru bombardamentele efectuate de americani in Siria, a declarat sora acestuia pentru "Wall Street Journal", potrivit news.ro.

Cu toate acestea, ea s-a aratat surprinsa de faptul ca fratele sau s-a detonat chiar in mijlocul unor fani care plecau de la un concert al Arianei Grande.

Mai multi locuitori ai orasului Manchester s-au aratat revoltati fata de justificarile facute de sora atentatorului, care a provocat moartea a 22 de persoane si a ranit altele aproximativ 120, majoritatea victimelor fiind copii.

"Este oribil cand un copil isi pierde viata, dar, din cate stiu eu, niciun copil nu a fost vizat in mod intentionat de bombardamentele aliatilor asa cum s-a intamplat la Manchester", a declarat Mark Session.

Ipoteza razbunarii este evocata si de un fost apropiat al lui Salman Abedi.

"Acest incident a generat atunci un sentiment de furie in randul tinerilor libieni din Manchester si mai ales din partea lui Salman, care si-a exprimat clar dorinta de razbunare", a spus el pentru AFP.

"Noi am reusit sa-i calmam pe tinerii din cartier, care se simteau vizati de atac in calitate de musulmani, dar se pare ca Salman nu a uitat incidentul.

Potrivit presei britanice, un presupus prieten al lui Salman, Abdul Wahab Hafidah, a fost urmarit si apoi ucis anul trecut de un grup de tineri britanici.

Autoritatile britanice au gasit un adevarat atelier cu explozibili in locuinta atentatorului de la Manchester.

Opt persoane au fost retinute in legatura cu atentatul de luni seara din Marea Britanie, inclusiv fratele mai mic si tatal atentatorului.

Atacul de la Manchester a fost revendicat de organizatia terorista Statul Islamic.

Mii de oameni au pastrat un min... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro