Soprana adolescenta care vrea sa faca performanta si pe scena, si la catedra. "Voi ramane in Romania"

Soprana adolescenta care vrea sa faca performanta si pe scena, si la catedra.

Andra Stoica (18 ani), eleva in clasa a XII-a la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati, este una dintre cele mai talentate tinere soprane din Romania, rezultatele sale la concursurile nationale vorbind de la sine. Secretul este sa iti modifici gradual respiratia, astfel incat sa retii din ce in ce mai mult aer in plamani, dar sa respiri in mod natural, fara sa te gandesti la asta, lucru care este valabil si la interpretarea vocala. De pilda, nu poate manca rece, cum ar fi o inghetata, decat dupa ce aceasta s-a incalzit destul de mult, nu poate striga cu prietenii la un concert de muzica rock, si nici macar apa nu o poate inghiti pur si simplu, ca o persoana obisnuita.

acum 31 luni (24 Mar 2018)

Andra Stoica (18 ani), eleva in clasa a XII-a la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati, este una dintre cele mai talentate tinere soprane din Romania, rezultatele sale la concursurile nationale vorbind de la sine. In 2016, a castigat premiul I la canto la concursul "Emanuel Elenescu" de la Piatra Neamt, obtinand si premiul II la concursul "George Georgescu".

Tot in 2017, a punctat si la Olimpiada Nationala de Canto, unde si-a trecut in cont medalia de bronz. Andra ne spune ca va participa si in acest an la olimpiada chiar daca trebuie sa se pregateasca pentru examenul de Bacalaureat. "Olimpiada este foarte importanta, pentru ca doar acolo iti poti da seama cu adevarat de nivelul tau si iti poti face o evaluare realista", ne explica adolescenta.

Talentul l-a mostenit de la mama sa, care este soprana la Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galati. A obtinut atunci primul sau premiu I la concursul "Perla Dunarii", dar si multe alte premii la concursuri nationale si internationale. Cand am inceput sa cresc, a aparut teama de public, am inceput sa am emotii si a fost mai greu", ni se destainuie Andra. Este o tehnica proprie care o amuza, dar care o si ajuta pentru a se destresa, mai ales dupa 4 ore de exercitii de respirat si vocalize, pe care le face zilnic. "Sunt exercitii speciale de respirat pe care le fac, pentru a retine mai mult aer in plamani, dar si pentru a face mai elastica diafragma, astfel incat sa nu ajungi in situatia de-a ramane fara aer in timpul interpretarii", ne detaliaza adolescenta rutina sa zilnica.

Secretul este sa iti modifici gradual respiratia, astfel incat sa retii din ce in ce mai mult aer in plamani, dar sa respiri in mod natural, fara sa te gandesti la asta, lucru care este valabil si la interpretarea vocala. Recunoaste ca are emotii mari inainte de concursuri, dar a invatat sa le depaseasca intrand complet in pielea personajelor pe care le interpreteaza. Se d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro