Sondaj paradoxal. Majoritatea profesorilor sunt fericiti. Ce ii multumeste si ce nu

Sondaj paradoxal. Majoritatea profesorilor sunt fericiti. Ce ii multumeste si ce nu

Mai exact, aproape 35% din acestia spun ca sunt nemultumiti din cauza conditiilor de lucru, de salarizare, dar si pentru ca simt ca nu sunt respectati. Profesoara de Matematica Monica Stan, de la Colegiul National "Sfantul Sava", de exemplu, nu s-ar referi la ea ca fiind fericita, ci mai degraba multumita ca face ceea ce ii place, multumire care este umbrita, insa, de lipsa de respect a parintilor si a guvernantilor.

acum 89 luni (9 Nov 2016)

Mai exact, aproape 35% din acestia spun ca sunt nemultumiti din cauza conditiilor de lucru, de salarizare, dar si pentru ca simt ca nu sunt respectati. La acestia se adauga 6% care vor sa paraseasca sistemul, ceea ce va face ca in scoli sa fie si mai putini pedagogi sub 35 de ani, mai arata studiul.

Profesoara de Matematica Monica Stan, de la Colegiul National "Sfantul Sava", de exemplu, nu s-ar referi la ea ca fiind fericita, ci mai degraba multumita ca face ceea ce ii place, multumire care este umbrita, insa, de lipsa de respect a parintilor si a guvernantilor. Cat ii priveste pe guvernanti, acestia ne-au sistat de-a lungul anilor o serie de bonuri si bonusuri, pentru carti sau concediu, de exemplu. Mai mult, nu prea se vorbeste despre meseria asta decat atunci cand intervine ceva negativ, cand un cadru didactic de la o scoala oarecare a lovit, a injurat etc. Nu se mai pune accentul pe formarea de caractere", a explicat profesoara. Dascalul subliniaza ca toate aceste neajunsuri au facut ca absolventii de facultate sa nu mai aleaga o cariera in invatamant. "Daca ma uit in cancelaria Colegiului la care predau, nu cred ca exista vreun profesor sub 35 de ani. Slujbasi resemnati La randul lui, profesorul de Istorie Corneliu Riegler, de la Colegiul National "George Cosbuc" din Bucuresti, considera ca dascalii s-au resemnat cu conditia in care se afla. Au sarit toti ca arsi cand s-a vorbit de majorarea salariilor cu 15%, dar nu este vorba numai de bani. Profesorii sunt nemultumiti de programa si de birocratie. De acelasi lucru sunt nemultumiti si elevii. Pe de alta parte, Daniela Cociorva, profesoara de biologie la Colegiul National "I.L. Caragiale", se considera relativ fericita pentru ca are conditii bune de munca si se bucura de fiecare data cand cand elevii ajung "bine". "Se asteapta de la noi sa facem totul, sa informam, sa educam, cu toate ca aici este vorba de un trinom: elev-parinte-profesor. George Trifan este profesor de Informatica la Colegiul "Tudor Via... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro