SONDAJ. Cati soferi sunt in Romania

Trei din zece romani conduc o mașină, fie că este vorba despre autoturismul personal sau cel de serviciu. Tot in intervalul unei săptămani obișnuite, RATB-ul este utilizat de peste 70% din populația Capitalei, metroul de peste 50%, microbuzul de 20% dintre aceștia, iar taxiul de 10%", se arată in document.

acum 67 luni (21 Sep 2015)

Trei din zece romani conduc o mașină, fie că este vorba despre autoturismul personal sau cel de serviciu.

De asemenea, in timpul săptămanii, 70 % din populația Capitalei folosește RATB-ul. Tot in intervalul unei săptămani obișnuite, RATB-ul este utilizat de peste 70% din populația Capitalei, metroul de peste 50%, microbuzul de 20% dintre aceștia, iar taxiul de 10%", se arată in document.

Mai mult, 4 din 10 romani consideră mașina absolut indispensabilă/o necesitate, in timp ce 3 din 10 au definit-o drept o comoditate, doar un mijloc de transport oricand la indemană. Aproximativ 1 din 10 romani văd autovehiculul ca fiind un ajutor (12%) sau un element de confort (7%).

"Pentru 5% dintre romani, mașina este insă cel mai important lucru din viața lor, acest lucru fiind valabil in special pentru tinerii șoferi cu varste intre 18 și 24 de ani, in randul cărora proporția celor care nu pot trăi fără autoturismul lor crește la 11%. In ciuda traficului, bucureștenii sunt cei care apreciază cel mai mult rolul mașinii de a economisi timp (13%), prin comparație cu rezultatul total la nivel de țară (3%)", informează Ipsos Research.

Cercetarea s-a desfășurat in luna august-septembrie 2015, pe un eșantion de 1.200 respondenți cu varste cuprinse intre 18 și 64 ani, reprezentativ pentru populația Romaniei.

In fiecare an, la 22 septembrie, este marcată Ziua europeană fără mașini pentru promovarea de alternative la automobilul personal sau de serviciu. In prezent, se celebrează in peste 2.000 de orașe din 40 de țări de pe tot mapamondul. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro