Solutii dupa furtunile de duminica. Iohannis cere Guvernului un sistem de alerta. Presedintele vrea sa stie cine e vinovat de incompetenta sau neglijenta

Solutii dupa furtunile de duminica. Iohannis cere Guvernului un sistem de alerta. Presedintele vrea sa stie cine e vinovat de incompetenta sau neglijenta

UPDATE Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) impreuna cu seful Executivului au stabilit, luni, formarea unui grup de lucru din care fac parte operatorii de telefonie mobila, reprezentanti ISU si STS si care urmeaza sa aiba o prima intalnire la ora 15.00 pentru a pune la punct sistemul de avertizare prin telefonia mobila in cazul unor situatii de urgenta, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale. "Nu stiu daca va amintiti, noi am vorbit cu ceva zile in urma, cand faceam exercitiile de alertare pentru cutremur, despre necesitatea identificarii unor solutii pentru implementarea unui astfel de sistem si vorbeam atunci ca sunt discutii pe care le purtam cu operatorii de telefonie mobila, in asa fel incat sa fie, in afara de avertizarea sonora pe care o stiti prin sirene, si acest sistem de avertizare cu niste mesaje tip SMS, care in afara de avertizare, sa dea si instructiuni despre cum sa actionezi in situatii limita de genul acestora", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

acum 64 luni (18 Sep 2017)

UPDATE Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) impreuna cu seful Executivului au stabilit, luni, formarea unui grup de lucru din care fac parte operatorii de telefonie mobila, reprezentanti ISU si STS si care urmeaza sa aiba o prima intalnire la ora 15.00 pentru a pune la punct sistemul de avertizare prin telefonia mobila in cazul unor situatii de urgenta, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

Intalnirea urmeaza sa aiba loc la ora 15.00 la sediul ANCOM, grupul de lucru fiind stabilit in urma discutiilor de la Palatul Victoria din aceasta dimineata cu premierul Mihai Tudose si cu operatorii de telefonie mobila.

Prim-ministrul nu va participa la aceasta intalnire, el urmand sa plece in scurt timp la Timisoara unde va participa la comandamentul de urgenta de la ISU Timis.

UPDATE Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni dimineata, la Timisoara, referitor la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis adresata Guvernului de a implementa un sistem de avertizare rapida a populatiei in situatii de criza, ca premierul Tudose are o intalnire cu reprezentantii companiilor de telefonie mobila si cu specialisti de la nivelul ministerelor competente pentru a vedea cum poate exista un sistem de avertizare si informare prin SMS.

"Nu stiu daca va amintiti, noi am vorbit cu ceva zile in urma, cand faceam exercitiile de alertare pentru cutremur, despre necesitatea identificarii unor solutii pentru implementarea unui astfel de sistem si vorbeam atunci ca sunt discutii pe care le purtam cu operatorii de telefonie mobila, in asa fel incat sa fie, in afara de avertizarea sonora pe care o stiti prin sirene, si acest sistem de avertizare cu niste mesaje tip SMS, care in afara de avertizare, sa dea si instructiuni despre cum sa actionezi in situatii limita de genul acestora", a declarat ministrul Afacerilor Inter... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro