Solutia Bisericii Ortodoxe la declinul familiei: "Ii rog pe credinciosi sa nu fie indiferenti la semnaturile prin care se solicita referendum"

Solutia Bisericii Ortodoxe la declinul familiei:

Statisticile si studiile realizate de ONG si alte asociatii arata ca romanii si-au pierdut increderea in institutia casatoriei, dovada fiind numarul mare de divorturi din ultimi ani, dar si scaderea natalitatii tot mai acentuata. Crearea unor structuri pentru instruirea tinerilor parinti si pentru acordarea de consiliere in cresterea copiilor: scoli pentru cei care se pregatesc pentru casatorie, scoli ale parintilor, birouri de consiliere, centre de sprijinire a familiei, grupuri experimentale, congrese, conferinte, emisiuni de radio si televiziune, editari de carti, tabere, intalniri de tineret si adunari catehetice, consiliere personala la sfanta taina a spovedaniei, sprijinire a familiilor cu multi copii, a mamelor necasatorite si acordarea de ajutor material celor care au nevoie: in bani, alimente, haine si medicamente.

acum 77 luni (28 Jan 2016)

Statisticile si studiile realizate de ONG si alte asociatii arata ca romanii si-au pierdut increderea in institutia casatoriei, dovada fiind numarul mare de divorturi din ultimi ani, dar si scaderea natalitatii tot mai acentuata.

Conform rezultatelor finale ale Recensamantului populatiei si locuintelor din 2011, peste jumatate din populatia rezidenta a Romaniei in varsta de 20 de ani si mai mult consta din persoane casatorite (61,1%) si o persoana din cinci nu fusese niciodata casatorita (21,5%).

Vaduvele si vaduvii reprezentau 12,0% din populatia in varsta de 20 de ani si mai mult, iar persoanele divortate reprezentau 5,4%. 716,4 mii de persoane, reprezentand 4,5% din populatia in varsta de 20 de ani si mai mult, au declarat ca traiesc in uniune consensuala.

Tot mai multi copii se nasc in afara casatoriei, ceea ce inseamna ca aceasta decizie nu mai depinde atat de mult de statutul de persoana casatorita, ci este mai degraba determinata de alte criterii precum gasirea unui partener de viata potrivit, un venit adecvat, detinerea resurselor materiale necesare pentru cresterea si educarea corespunzatoare a copiilor, circumstante speciale din viata fiecarui individ.

Conform datelor stranse intr-un proiect referitor la numarul casatoriilor si al nasterilor, informatii care fac parte dintr-un proiect-pilot implementat de Eurostat impreuna cu opt state membre ale UE, reforma Codului Civil adoptata in 2010 privind posibilitatea divortului pe cale administrativa a dus, un an mai tarzau, la cresterea numarului de casnicii destramate.

Casatoria prin ochii Bisericii

Aparitia unor forme de casatorie si de organizare a vietii de familie, care, privite sub lumina invataturii crestine, sunt socotite caderi ale familiei, dar care, potrivit conceptiei secularizate contemporane, nu sunt decat forme alternative ale familiei sunt considerate de Biserica paramaterii care ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro