Solicitare pentru ELIMINAREA IMPOZITULUI si SCADEREA TAXELOR NOTARIALE cu 90% la darea in plata

Solicitare pentru ELIMINAREA IMPOZITULUI si SCADEREA TAXELOR NOTARIALE cu 90% la darea in plata

Ca motive am invocat, in primul rand, faptul ca debitorul nu realizeaza un castig ci, din contra, are o pierdere semnificativa din renuntarea la locuinta, din avansul platit la contractarea creditului, care la vremea respectiva ajungea la 20%, din plata ratelor timp de 8 - 10 ani, care de multe ori au inclus dobanzi si comisioane percepute in mod abuziv de banca.

acum 79 luni (18 May 2016)

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat Ministerului Finantelor Publice eliminarea impozitului in cazul darii in plata si Uniunii Nationale a Notarilor Publici diminuarea taxelor notariale cu 90%, a anuntat astazi presedintele Asociatiei, Alin Iacob.

"Ieri (marti-n.r.) am trimis o scrisoare MFP in care solicitam elaborarea unei Ordonante de Urgenta prin care sa se excepteze beneficiarii Legii nr.77/2016 de la de la plata impozitului pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal. Ca motive am invocat, in primul rand, faptul ca debitorul nu realizeaza un castig ci, din contra, are o pierdere semnificativa din renuntarea la locuinta, din avansul platit la contractarea creditului, care la vremea respectiva ajungea la 20%, din plata ratelor timp de 8 - 10 ani, care de multe ori au inclus dobanzi si comisioane percepute in mod abuziv de banca.

Potrivit acestuia, perceperea acestui impozit, care poate ajunge chiar la 10.000 de lei, reprezinta o bariera artificiala si incorecta in calea deciziei debitorului de a apela la prevederile Legii privind darea in plata. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro