Soferul fara permis care a ucis cu masina doi copii si a fugit de la locul accidentului a incercat din nou sa paraseasca Romania

Soferul fara permis care a ucis cu masina doi copii si a fugit de la locul accidentului a incercat din nou sa paraseasca Romania

Pe 12 iulie 2017, Judecatoria Galati a pronuntat un prim verdict in acest caz, condamnandu-l pe Ivanciu Corcioveiu la patru ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, doi ani de inchisoare pentru parasirea locului accidentului si un an de inchisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

acum 28 luni (22 Jan 2018)

Ivanciu Corcioveiu socheaza din nou dupa ce a fost prins astazi de vamesii din vama Oancea, in timp ce incerca sa fuga din Romania pentru a doua oara dupa ce a omorat doi copii cu bolidul pe care il conducea fara permis. El le-a declarat politistilor de frontiera ca nu stia de interdictia de a parasi tara, insa acest lucru ii fusese pus in vedere chiar de catre instanta de judecata cand a fost eliberat din arest preventiv. Ivanciu Corcioveiu a socat localitatea galateana Foltesti pe 6 septembrie 2016, dupa ce a pierdut controlul bolidului pe care il conducea fara permis si a intrat intr-un grup de copii care se jucau pe marginea drumului. Doi dintre copii, de opt, respectiv noua ani, au fost ucisi pe loc, iar individul a fugit de locul accidentului. Ivanciu Corcioveiu, care nu a avut niciodata permis de conducere, conducea o masina puternica (Alfa Romeo GT) cu o viteza foarte mare, estimata de martori la aproape 200 de kilometri la ora, moment in care a pierdut controlul volanului, a parasit carosabilul si i-a spulberat pe cei doi copii.

Martorii au mai afirmat ca la fata locului mai era o masina, cu care se pare ca soferul ucigas se intrecea pe sosea, in ceea ce se numeste "liniuta", in limbajul persoanelor care participa la curse ilegale de masini.

La doar cateva secunde dupa accident, desi ranit, Ivanciu Corcioveiu a iesit din masina grav avariata (dupa ce a lovit copiii s-a izbit de un stalp si s-a rasturnat in sant) si a luat-o la fuga spre localitatea invecinata.

Cinci ani de inchisoare si daune de sute de mii de euro pentru parintii micutilor

Autorul gravului accident de circulatie a reusit atunci sa fuga din tara si s-a ascuns in Italia. Ivanciu Corcioveiu nu ar fi reusit acest lucru fara ajutorul verilor sai, Costel Vieru si Alexandru Vieru, care au condus masina cu care inidividul a iesit din tara, cu un act de identitate ce nu-i apartinea.

Pe parcursu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro