Soferii, asiguratorii si ASF sunt deocamdata impacati: RCA se va putea scumpi cu cel mult 50% in 2016

Soferii, asiguratorii si ASF sunt deocamdata impacati: RCA se va putea scumpi cu cel mult 50% in 2016

"In urma negocierilor intre reprezentantii ASF, cei ai transportatorilor din Romania si companiile de asigurari, s-a semnat, la 22 decembrie 2015, un protocol care prevede limitarea cresterii RCA la maximum 50%, luandu-se ca termen de referinta tarifele practicate in iunie 2015", a anuntat Confederatia Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), intr-un comunicat. "Am cazut de acord sa acceptam o crestere de pana la 50% a politei RCA si sa luam ca pret de referinta luna iunie 2015.

acum 53 luni (23 Dec 2015)

"In urma negocierilor intre reprezentantii ASF, cei ai transportatorilor din Romania si companiile de asigurari, s-a semnat, la 22 decembrie 2015, un protocol care prevede limitarea cresterii RCA la maximum 50%, luandu-se ca termen de referinta tarifele practicate in iunie 2015", a anuntat Confederatia Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), intr-un comunicat.

Pana la sfarsitul anului trebuie sa se faca modificarile pentru normele pentru asigurari de raspundere civila auto (RCA), in sensul celor discutate.

Protocolul de intelegere prevede excluderea Cartii Verzi de la calculul daunalitatii, pentru transportul local in comun.

"Am cazut de acord sa acceptam o crestere de pana la 50% a politei RCA si sa luam ca pret de referinta luna iunie 2015.

Cerem, de asemenea, armonizarea legislatiei din Romania cu cea europeana, astfel incat sa se poata incheia polite de asigurare pe orice perioada de timp, nu obligatoriu pe 6 sau 12 luni.

Daca nu se vor pune in aplicare cele convenite la intalnirea de marti, vom continua protestele, din luna februarie, la nivel national, cu sute de mii de masini in strada", a avertizat Vasile Stefanescu. Transportul in comun, fara Carte Verde

Potrivit COTAR, solutia gasita de ASF este ca de la calculul daunalitatii sa fie exclusa Cartea Verde pentru transportatorii locali, respectiv transportul in comun, in conditiile in care aceasta era evaluata printr-o metodologie mai veche.

"ASF va amenda o norma interna prin care va lega majorarea de rata daunalitatii, astfel incat orice majorare sa ia in calcul o rata a daunalitatii si, in final, majorarea fiind limitata la 50%", a mai anuntat patronatul transportatorilor.

Si presedintele ASF, Misu Negritoiu, a explicat marti, la Adevarul Live, ca transportatorii de pasageri in comun din orase nu vor mai trebui sa plateasca asigurarea tip Carte ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro