Sofer amendat cu 800 de lei dupa ce i-a spus unui politist: "Asa sa iti ajute Dumnezeu". Barbatul a scris pe procesul verbal: "Nu am zis nimic rau"

Sofer amendat cu 800 de lei dupa ce i-a spus unui politist:

A recunoscut ca i-a adresat agentului constatator respectivele cuvinte, dar a explicat si contextul: se grabea sa ajunga la banca si nu avea buletinul la el, iar cand politistul i-a inmanat procesul verbal pentru oprirea interzisa, omul legii i-a spus si ca putea sa-i dea amenda inclusiv pentru lipsa actului de identitate, moment in care barbatul i-a adresat agentului constatator expresia "Asa sa iti ajute Dumnezeu!".

acum 23 luni (4 Apr 2018)

Incidentele de pe urma carora Paul Ciprian C., din Cluj, s-a trezit amendat s-au petrecut in septembrie 2016, dupa ce barbatul a oprit masina in zona de actiune a unui indicator "Oprirea interzisa". A fost sanctionat contraventional (printr-un alt proces verbal necontestat), iar in momentul in care politistul i-a adus la cunostinta procesul verbal si a semnat, i-a spus agentului: "Asa sa iti ajute Dumnezeu!". Omul legii i-a aplicat o sanctiune de 800 de lei. A recunoscut ca i-a adresat agentului constatator respectivele cuvinte, dar a explicat si contextul: se grabea sa ajunga la banca si nu avea buletinul la el, iar cand politistul i-a inmanat procesul verbal pentru oprirea interzisa, omul legii i-a spus si ca putea sa-i dea amenda inclusiv pentru lipsa actului de identitate, moment in care barbatul i-a adresat agentului constatator expresia "Asa sa iti ajute Dumnezeu!". Clujeanul a incercat sa convinga judecatorul ca, in esenta, expresia folosita nu este o una jignitoare si ca "a folosit aceasta expresie in sens pozitiv, ca nu a savarsit cu vinovatie vreo fapta contraventionala, ca lipseste pericolul social al faptei", dupa cum se arata in motivarea depusa de barbat la dosar. Judecatorul a apreciat ca "sustinerile petentului in sensul ca nu a adresat cuvinte jignitoare si ca a folosit expresia in sens pozitiv nu se sprijina pe niciun mijloc de proba (...). Este limpede ca agentul constatator nu ar fi procedat la sanctionarea petentului daca nu s-ar fi simtit persiflat", dupa cum a retinut instanta (Conform rolli.ro). "Judecatoria Cluj-Napoca a constatat ca utilizarea expresiei la adresa agentului de politie intruneste elementele constitutive ale contraventiei prevazuta de art. Reduce amenda contraventionala aplicata prin procesul verbal de la suma de 800 lei la suma de 200 lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro