Sociologii trag un semnal de alarma: cuplurile care se casatoresc dupa o anumita varsta risca sa divorteze

Sociologii trag un semnal de alarma: cuplurile care se casatoresc dupa o anumita varsta risca sa divorteze

Potrivit datelor statistice, in Statele Unite varsta medie de casatorie este acum de 29 de ani la barbati si de 26,6 ani la femei, scrie Womenshealthmag.com. Astfel, cei care se casatoresc la 20 de ani un un risc de divort cu 50% mai mare comparativ cu persoanele care fac acest pas la 25 de ani.

acum 71 luni (19 Jul 2015)

Potrivit datelor statistice, in Statele Unite varsta medie de casatorie este acum de 29 de ani la barbati si de 26,6 ani la femei, scrie Womenshealthmag.com. El a analizat date din perioada 2006-2010 si a observat ca persoanele care sa casatoresc prea devreme sau prea tarziu au un risc mult mai mare de a divorta.

Astfel, cei care se casatoresc la 20 de ani un un risc de divort cu 50% mai mare comparativ cu persoanele care fac acest pas la 25 de ani. Fiecare an in plus inseamna un risc mai mic de divort, dar asta numai pana la 32 de ani. Dupa aceasta varsta, fiecare an in plus echivaleaza cu o crestere de 5% a riscului de divort.

Psihologul Ramani Durvasula nu este surprinsa de aceasta descoperire, care contrazice totusi studiile anterioare privind varsta si riscul de divort. Durvasula spune ca persoanele care se casatoresc dupa 32-35 de ani de obicei nu mai au copii si atunci divortul este mai simplu, cuplul este mai putin motivat sa ramana impreuna daca apar unele probleme.

In plus, casatoria la o varsta mai inaintata poate fi semnul ca acele persoane au avut multe alte relatii in trecut, ca sunt deschise la experiente de acest fel si atunci este posibil sa isi doreasca din nou libertatea unor legaturi fara obligatii. De multe ori, divortul este singura metoda prin care partenerii pot merge mai departe, ca sa aiba o viata fericita si linistita. Desigur, acest studiu prezinta doar o tendinta observata de sociologi, nu este vorba de o regula. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro