Societatea civila ingenuncheaza in premiera Primaria Iasi. Proiectul parcarii subterane in locul parcului din centrul orasului a fost abandonat oficial

Societatea civila ingenuncheaza in premiera Primaria Iasi. Proiectul parcarii subterane in locul parcului din centrul orasului a fost abandonat oficial

Oficialul PSD-ist de la Primaria Iasi a anuntat ca renunta la proiectul amenajarii unei parcari subterane in centrul orasului, dar a vorbit despre schimbarea de plan in termenii unui "sacrificiu necesar". Demn de mentionat este ca Primaria Iasi a cedat gratuit pe 30 noiembrie Mitropoliei Moldovei un teren de 2.260 de metri patrati situat la cateva sute de metri de parcul pregatit pentru sacrificare, teren care s-ar fi pliat la o parcare supra- si subterana.

acum 94 luni (6 Feb 2015)

Oficialul PSD-ist de la Primaria Iasi a anuntat ca renunta la proiectul amenajarii unei parcari subterane in centrul orasului, dar a vorbit despre schimbarea de plan in termenii unui "sacrificiu necesar".

Anuntul abandonarii proiectului a fost facut in cadrul unei conferinte in contextul anuntarii unei noi strategii, teoretic mai active si mai eficiente, pentru promovarea orasului Iasi pentru obtinerea titulaturii de Capitala Culturala Europeana 2021. In al doilea rand, trebuie sa asiguram functionalitatea in aceasta perioada a institutiilor de cultura din zona centrala, respectiv Teatrul, Filarmonica, Opera si chiar Mitropolia. Nu in ultimul rand, nu cred ca e normal in aceasta perioada sa scindam opinia publica in pro si contra vizavi de un proiect. Cred ca proiectul de finantare pentru parc va fi depus in 2016, deci este timp si de idei, si de dezbatere publica", a declarat Gheorghe Nichita, primarul de Iasi.

Proiectul parcarii subterane dateaza din 2013, cand primaria locala a anuntat ca urmeaza sa sacrifice singurul parc din centrul orasului, cu peste 300 de arbori si arbusti, printre care si 15 platani monumentali, pentru a construi o parcare subterana cu 230 de locuri. Oficialii Primariei au prezentat si un plan de refacere a vegetatiei, mai bogata dupa cum au sustinut, dar proiectul a starnit revolta societatii civile, scandalizata de episodul taierii a peste 70 de tei sanatosi de pe bulevardul adiacent parcului, in ianuarie 2013. Taierea ilegala a facut obiectul unei amenzi de 60.000 de lei din partea Agentiei de Mediu si a unui dosar penal de cercetare deschis de Politia Iasi.

Demn de mentionat este ca Primaria Iasi a cedat gratuit pe 30 noiembrie Mitropoliei Moldovei un teren de 2.260 de metri patrati situat la cateva sute de metri de parcul pregatit pentru sacrificare, teren care s-ar fi pliat la o parcare supra- si subterana.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro