Social-democratii se vor intruni in sedinta CExN. Pe ordinea de zi se afla sanctionarea lui Serban Nicolae si Nicolae Bacalbasa

Potrivit unor surse, este posibil ca el sa isi depuna mandatul de lider de grup si de presedinte al Comisiei juridice, ca sa nu mai fie necesar ca Dragnea sa faca o propunere de sanctionare. Noile modificari sustinute de senatorul Traian Basescu si de seful Comisiei juridice viizau dezincriminarea luarii de mita, darii de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, fapte savarsite de catre membrii instantelor de arbitraj sau in legatura cu acestia, fapte savarsite de catre functionari straini sau in legatura cu acestia.

acum 47 luni (10 May 2017)

Motivul principal al intrunirii vizeaza sanctionarea lui Serban Nicolae, presedintele Comisiei juridice a Senatului, dupa ce acesta ar fi sustinut anumite amendamente care ar fi urmat sa gratieze anumite fapte de coruptie. De asemenea, se are in vedere si sanctionarea deputatului Nicolae Bacalbasa, dupa iesirea sa triviala din plenul Parlamentului.

UPDATE 11.00: Presedintele PSD Liviu Dragnea a venit la sedinta insotit de senatorul PSD Mihai Fifor si de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Dragnea le-a spus jurnalistilor, inainte de a intra in sala de sedinta, ca isi mentine declaratiile anterioare potrivit carora Serban Nicolae trebuie sanctionat. Potrivit unor surse, este posibil ca el sa isi depuna mandatul de lider de grup si de presedinte al Comisiei juridice, ca sa nu mai fie necesar ca Dragnea sa faca o propunere de sanctionare.

Citeste si: Senatorul social-democrat Mihai Fifor l-ar putea inlocui pe Serban Nicolae la sefia grupului PSD din Senat

Senatorul social-democrat Mihai Fifor ar putea fi propus pentru a prelua functia de presedinte al grupului PSD din Senat, urmand sa il inlocuiasca pe Serban Nicolae, care va fi sanctionat, la propunerea lui Dragnea, de CExN, au precizat, pentru Mediafax, surse din partid. Noile modificari sustinute de senatorul Traian Basescu si de seful Comisiei juridice viizau dezincriminarea luarii de mita, darii de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, fapte savarsite de catre membrii instantelor de arbitraj sau in legatura cu acestia, fapte savarsite de catre functionari straini sau in legatura cu acestia.

In urma acestui eveniment politic, romanii au iesit din nou in strada, iar premierul Sorin Grindeanu si liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, au anuntat ca se delimiteaza de aceasta decizie a Comisiei juridice a Senatului. Lipsit de sustinere, Serban Nicolae a transmis ca, daca Guvernul are bani pentru plata amenzilor CEDO, legea gratierii nu va mai intra... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro