Soarta Raisei, tanara care a salvat sute de caini abandonati: "Lumea nu se implica si nici nu se complica"

Soarta Raisei, tanara care a salvat sute de caini abandonati:

Ajutata de o mana de oameni frumosi si inimosi, care fac voluntariat si iau parte la diverse actiuni de protectie a animalelor, tanara a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a salva animalele abandonate. Sirul este completat de Ria, un pui muribund din adapostul public din Zalau, Branca, un brac german salvat din Huedin, gasit fara pic de par pe ea si groaznic de slaba, ori de pui nascuti aruncati in pungi, cutii, gunoaie, batuti, mutilati. Cel mai mare sprijin il am de la prietenul meu si de la vreo 10-20 de oameni pe care stiu ca ma pot baza si care imi doneaza constant cat pot", sustine Raisa Ludosan.

acum 39 luni (17 Oct 2016)

Raisa este zalauanca, iar de la 19 ani, cand a terminat liceul, este clujeanca prin "adoptie". S-a indreptat spre Cluj-Napoca pentru a studia Tehnica Dentara la Facultatea de Medicina, si acolo a ramas.

In domeniu a activat pentru putin timp, intrucat si-a dat seama ca aceasta meserie nu i se potrivea deloc: "Nu am simtit niciun fel de satisfactie lucrand in acel domeniu; Sunt de parere ca jobul inseamna pasiune, asa ca am hotarat sa incep din nou", spune tanara. A lucrat in mai multe domenii, insa intr-un final, desi a fost descurajata de cei din jur, dar si de cele cateva luni de studiu la Medicina Veterinara, a decis sa se dedice cainilor.

Cautand joburi cu si despre caini, a dat peste un loc de munca la o pensiune canina, dupa care a lucrat intr-o asociatie ce se ocupa de salvarea cainilor comunitari. Ulterior, a facut un curs de toaletaj canin, pentru ca mai apoi sa predea la prima scoala de toaletaj canin din Romania, pe care o si detine in prezent. De pe Meses, in Germania

Sensibilizata de cruda soarta a cainilor fara stapani, Raisa a continuat sa se implice ori de cate ori era nevoie in ajutorarea acestor suflete nevinovate. Ajutata de o mana de oameni frumosi si inimosi, care fac voluntariat si iau parte la diverse actiuni de protectie a animalelor, tanara a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a salva animalele abandonate. FOTO Facebook.com/Raisa Giulia Ludosan

In 2015, a deschis un ONG - "Asociatia pentru protectia animalelor RAY", pentru ca avea cateva cazuri pentru care oamenii voiau sa contribuie financiar si pentru ca i s-a parut corect "sa se stie public in ce cont se doneaza si ce se intampla cu banii". Din pacate, numarul celor care dau o mana de ajutor nu este prea mare: "De la institutii, ajutorul este zero. cel mai mare sponsor este scoala mea de toaletaj canin, unde tin cursuri constant si o mare parte din bani merg direct in Asociatie".

Peste 3... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro