SMS la 8833 si donezi 2 euro pentru "Cumintenie". In 24 de ore au fost stransi prin SMS peste 10.000 de euro

SMS la 8833 si donezi 2 euro pentru

Donatiile pentru campania "Cumintenia Pamantului" pot fi facute, incepand de vineri, la 8833 - numarul de telefon unic pentru donatii prin SMS -, a anuntat vineri, pe pagina sa de Facebook, Corina Suteu, ministrul Culturii. Desen de Dan Perjovschi, care tinde sa devina un simbol al campaniei Se implica si Caramitru Teledonul "Cumintenia Pamantului" va avea loc pe 18 septembrie, data acceptata de Ministerul Culturii la propunerea Televiziunii Romane, si se va desfasura sub forma unui spectacol, produs in intregime de TVR, care va dura 8 ore.

acum 66 luni (24 Jul 2016)

Donatiile pentru campania "Cumintenia Pamantului" pot fi facute, incepand de vineri, la 8833 - numarul de telefon unic pentru donatii prin SMS -, a anuntat vineri, pe pagina sa de Facebook, Corina Suteu, ministrul Culturii. Potrivit ministrului, pana joi, 17.000 de persoane au donat in campania dedicata colectarii a 6 milioane de euro pentru achizitionarea de catre statul roman a operei lui Constantin Brancusi. Fondurile totale stranse in conturile dedicate campaniei erau de 315.717 de euro, la incheierea festivalului Electric Castle, unde 7.920 de persoane au donat la randul lor. Cei care-au donat in aceste 24 de ore prin SMS sunt in numar de 5000 de persoane (nu neaparat unice).

In luna martie, Guvernul Romaniei a inaintat o oferta de achizitie care a fost acceptata de proprietarii operei, Paula Ionescu si Alina Serbanescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul Romaniei va plati 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscriptie publica nationala.

Daca acest ritm de donare prin SMS, de 10.000 de euro pe zi, se mentine, vor fi necesare peste 500 de zile pentru strangerea intregii sume. In acel moment se activeaza procesul de renuntare oficiala la dreptul de preemptiune de catre Ministerul Culturii", spune Dragos Neamu, consilier al ministrului Culturii.

Desen de Dan Perjovschi, care tinde sa devina un simbol al campaniei

Se implica si Caramitru

Teledonul "Cumintenia Pamantului" va avea loc pe 18 septembrie, data acceptata de Ministerul Culturii la propunerea Televiziunii Romane, si se va desfasura sub forma unui spectacol, produs in intregime de TVR, care va dura 8 ore. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro