Smartphone-urile vor revolutiona in cativa ani accesul la serviciile media

Majoritatea oamenilor la nivel global vor folosi peste cinci ani smartphone-uri pentru vizionarea de filme si accesarea de stiri si aproape doi din trei dolari cheltuiti pentru servicii de internet vor fi pentru accesarea acestora de pe dispozitive mobile, nu fixe, relateaza Financial Times. Utilizarea de date pe smartphone-uri va creste de 10 ori pana in 2020, potrivit Ericsson, sustinuta in mod special de o crestere anuala de 55% a traficului video.

acum 101 luni (22 Jun 2015)

Majoritatea oamenilor la nivel global vor folosi peste cinci ani smartphone-uri pentru vizionarea de filme si accesarea de stiri si aproape doi din trei dolari cheltuiti pentru servicii de internet vor fi pentru accesarea acestora de pe dispozitive mobile, nu fixe, relateaza Financial Times.

Tendinta indica o transformare de masa a pietei mobile, principalii factori de influenta urmand sa fie cresterea numarului de aplicatii si scaderea costurilor dispozitivelor. La nivel global, numarul abonamentelor pentru servicii mobile va depasi populatia mondiala, cu o crestere de la 7,1 miliarde in 2014 la 9,2 miliarde pana in 2020.

Aceasta crestere va aduce noi venituri pentru producatorii de dispozitive si grupurile de telecomunicatii, care isi adapteaza afacerile pentru a furniza servicii mobile.

Un alt raport realizat de compania de consultanta PwC anticipeaza efecte semnificative pentru industria media, in conditiile in care transmisiile video vor reprezenta majoritatea traficului de internet mobil.

PwC prognozeaza ca peste jumatate din populatia globului va fi conectata la internet prin dispozitive mobile pana in 2017, ceea ce va face ca veniturile totale din accesul la internet mobil sa atinga 431,5 miliarde dolari peste numai doi ani.

Aproape doi din trei dolari cheltuiti la nivel mondial pentru accesul la internet in 2019 vor finanta conectarea de pe dispozitive mobile, smartphone-urile devenind principalul mijloc prin care oamenii consuma stiri si divertisment, potrivit PwC.

Raportul PwC estimeaza ca piata industriei media si a divertismentului va creste cu 5,1% pe an, la venituri de 2.200 miliarde de dolari, in perioada 2014-2019. Veniturile din accesarea internetului vor creste mai rapid, cu 8,8% pe an, la 686,3 miliarde de dolari, iar cele din publicitate cu 4,7%, la 666,8 miliarde de dolari. Cheltuielile de consum prin intermediul dispozitivelor mobile vor avansa cu 2,9%, la 880,3 miliarde de dolari.

... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro